Afbeelding
PR

Dominees praktisch in actie voor Aaltense

Maatschappij

AALTEN - Drie dominees en de pionier jeugd en jongvolwassenen van diverse protestantse kerken uit Oost-Achterhoek hebben eind januari een alleenstaande vrouw uit de gemeente Aalten geholpen met een aantal klussen en het sausen van een kamer. 

Present Aalten-Dinxperlo verbond de groep vrijwilligers en de Aaltense met elkaar. “We zoeken als predikanten ook vaak vrijwilligers en het is goed en belangrijk zelf ook een keer aan de slag te gaan als vrijwilliger. Leander (de pionier red.) stelde dit voor en we vonden het een uitstekend idee. Bovendien willen we laten zien dat we als dominees ook praktisch aan de slag kunnen gaan”.

De vier collega’s komen vanuit Lichtenvoorde, Winterswijk, Dinxperlo en Aalten regelmatig bij elkaar voor overleg. Dit keer combineerden ze dit met het helpen van de vrouw. Ze zag al jaren op tegen deze klussen en kon het niet alleen. Daarom klopte haar hulpverlener bij Present aan. Gelukkig hadden de actieve dominees en pionier zich net aangemeld als vrijwilligers, dus de verbinding kwam snel tot stand.

Na een paar uur hard werken was de oude vloerbedekking verwijderd en afgevoerd en waren de wanden en het plafond van een slaapkamer voorzien van een frisse verflaag. De middag werd gezamenlijk met de vrouw afgesloten met een geanimeerd gesprek tijdens het drinken van een kop thee met iets lekkers erbij. Mevrouw was helemaal onder de indruk dat de mannen haar vrijwillig hielpen. “Ik heb hier zo erg tegenop gezien en ik ben nu zó blij. Echt heel fijne mensen die me kwamen helpen”, liet ze na afloop weten.

Doe ook mee!
Wil je ook samen met vrienden, familie, collega’s of een andere groep een plaatsgenoot helpen en zo te ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met de José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo, en vraag naar de mogelijkheden: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of 06-21838708.


www.presentaalten-dinxperlo.nl

Aan de arbeid. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit