Burendag Tubantenstraat. Foto: PR
Burendag Tubantenstraat. Foto: PR PR

Burendag Tubantenstraat geslaagd

Maatschappij

AALTEN - Vorige week zaterdag was het weer raak in de Tubantenstraat; de hele straat was uitgenodigd op Burendag en het was reuze gezellig met zeker 60 Tubanten aanwezig.

Net als vorig jaar was twee weken tevoren de uitnodiging door de bus gekomen, dus de voorpret begon al vroeg. In de straatapp was het een drukte van belang en links en rechts werd er al hulp aangeboden.
’s Morgens tegen tien uur waren Chris, Pascal en Piet al in de weer om het burendagspandoek op te hangen. Met een bakje koffie op het “Tubantenbänksken” (vorig jaar met z’n allen gemaakt) werd er even bijgekletst en niet lang daarna kwam Jarno met het grote springkussen voor de kids.
Timmervrouw Anita had al een mooi kastje in elkaar gezet waar het KUBB spel van de straat in kan. Het spel is een prachtige manier om samen met je buren in beweging te komen en het gezellig te hebben met elkaar.
Weer wat later arriveerde slagerij Gleis die de Ofyr kwam afleveren.
De grote partytent (van het achterste pleintje) mocht natuurlijk niet ontbreken en met een man of zes (plus Minke) werd die opgezet. Altijd een mooie ruime zitplek, uit de wind en lekker droog.
De aftrap was om 15.00 uur, toen de koffie al klaarstond, zoals altijd weer gemaakt door Erwin en Ineke met de koffie van het burendag-pakket. Organisator Piet heette iedereen van harte welkom. Meggie, het creatieve brein van de straat, had een leuke puzzeltocht bedacht en overal in de straat vragen opgehangen. Iedereen moest een groepje maken en al gauw trok jong en oud door de straat op zoek naar de vragen én antwoorden natuurlijk. Een erg leuke manier om wat meer over je buren te weten te komen.
Ondertussen was Grillmeister Gijs al flink aan het vuurtje stoken en tegen half vijf was de Ofyr op stoom; de meegebrachte worstjes, biefstukjes, spareribs vonden gretig aftrek en ook de zelf gemaakte salades stonden klaar om opgesmikkeld te worden.
Met een grote glimlach vulde de familie Lurvink de glazen met overheerlijke port, de biertjes waren niet aan te slepen en de regenbuitjes mochten de pret niet drukken. De ideeën over het volgend jaar kwamen al weer op tafel met als uitschieter de “rollatorrace”. Hoe die gaat plaatsvinden is nog een geheim.
Tot in de late uurtjes bleef het onrustig in de straat en we kijken terug op een fantastisch evenement. Via het Oranjefonds is er subsidie beschikbaar.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit