De BockbierDag wordt ingeluid met vendeliers. Foto: PR

De BockbierDag wordt ingeluid met vendeliers. Foto: PR

Picasa

BockbierDag & Koopzondag in Aalten 2 oktober

Maatschappij

Bockbier proeven en winkelen in Aalten

AALTEN - Op de eerste zondag in oktober is dit jaar in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaalbier: het bockbier. Op de Markt, bij café Leuven en bij Café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. Ook de winkels in het centrum openen hun deuren tijdens de BockbierDag en in de straten zijn op 2 oktober verschillende activiteiten te zien.

De Compagnie Onversaegt en de Vendeliers van Sint Helena openen traditioneel de BockbierDag. Het eerste vat wordt om 14 uur op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnprinsessen Anouk, Carmen en Chelsea. Alle op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd.
De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een Bockbiermarkt, met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een strippenkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt, bij café Leuven en bij Schiller. De horeca serveert bijpassende gerechtjes en livemuziek klinkt op beide locaties. De acoustic rockcoverband ‘Cave Canem’ speelt op de Markt.
De BockbierDag begint om 13 uur. De winkels zijn tot 17 uur open. Meer info op de website.


www.bockbierdag.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit