Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR

Schillers Filmtheater vertoont ‘The son’

Cultuur

Aalten – De film ‘The son’ uit 2022 is op donderdag 28 maart om 20.00 uur te zien in Schillers Filmtheater. Kaarten kosten acht euro.

In dit indringende drama, van dezelfde regisseur als de eerder in het filmtheater vertoonde film ‘The Father’, duiken we in het verhaal van een gecompliceerde gezinssituatie. Op een dag verschijnt Kate aan de deur van haar ex- man Peter. Ze komt mededelen dat hun zoon Nicholas bij zijn vader wil wonen. Kate merkt dat het niet goed gaat met hun zoon en maakt zich ernstige zorgen. Ze heeft het gevoel dat ze gefaald heeft als moeder. Peter is ietwat overdonderd door deze mededeling maar neemt Nicholas in huis.

Al snel blijkt dat Nicholas écht niet goed in zijn vel zit en lijdt aan een depressie, hij heeft weinig vrienden en worstelt met de scheiding van zijn ouders. Waar Peter hoopt dat het door zijn verhuizing snel beter zal gaan met Nicholas, wordt het tegendeel bewezen. De verhuizing van Nicholas blijkt een grotere impact te hebben dan in eerste instantie verwacht. Nicholas wordt geconfronteerd met het nieuwe leven van zijn vader en vraagt zich af in hoeverre hij wel past binnen dit nieuwe leven. Hij moet zijn vaders aandacht delen met de nieuwe vriendin van zijn vader en hun pasgeboren zoontje. Ook voor Beth, Nicholas’ stiefmoeder, is dit nieuwe leven een uitdaging. Ineens heeft ze er een depressieve puberzoon bij.

Peter realiseert zich dat hij de verantwoordelijkheid voor het welzijn van zijn zoon moet nemen, terwijl hij de afgelopen jaren nauwelijks betrokken was in zijn leven. Hij doet veel moeite om ervoor te zorgen dat Nicholas zich beter voelt. Is al zijn moeite genoeg om Nicholas zich weer goed te laten voelen?

Tickets zijn te koop via de website van de oerkroeg.


www.oerkroeg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant