Roberto Jacketti & The Scooters. Foto: Patricia Steur
Roberto Jacketti & The Scooters. Foto: Patricia Steur

Terug naar de jaren ‘80 met Roberto Jacketti & The Scooters in De Storm

Cultuur

WINTERSWIJK  - In de jaren ’80 speelden vijf vrienden als jonge jongens in de meest populaire band van Nederland, Roberto Jacketti & The Scooters. Nu, vier decennia later, halen de mannen samen herinneringen op aan deze roerige tijd. Op zaterdag 16 maart aanstaande gaan Roberto Jacketti & The Scooters nog één keer op reis door de jaren ’80 in Theater de Storm. Na afloop van de show is er een Afterparty inclusief met alle hits en videoclips uit die tijd in het theatercafé. 

De wereld maakte kennis met de Apple Macintosh-computer, de Sovjet-Unie boycotte de Olympische Spelen en Doe Maar kondigde aan als band uit elkaar te gaan. Ondertussen zingt heel Europa ‘I Save The Day’ van Roberto Jacketti & The Scooters. Zanger Erik van der Hoff (60) kijkt er met een mengeling van trots en weemoed op terug. “We hebben in korte tijd ontzettend veel avonturen beleefd’’, zegt hij. “Het was een snelkookpan, een heel intense periode waarin we min of meer dag en nacht met elkaar optrokken.’’
Na 9 jaar besloten de vrienden de band op te heffen om ieder hun eigen weg te gaan. Wat overblijft is een onuitwisbare vriendschap. Wat was het dat deze jongens aan elkaar bond en wat was het waardoor de band stopte? Wat doen ze nu en zijn ze gelukkig? Ze delen verhalen uit die roemruchte jaren ‘80 en vertellen waar het leven ze na hun Europese hit ‘I Save The Day’ gebracht heeft.

Nostalgie en muzikale herinneringen
In deze meer dan anderhalf uur durende voorstelling reis je met tekst, beeld, een quiz en muziek door de jaren ‘80. De band speelt naast hun eigen nummers ook liedjes van een aantal van hun muzikale inspiratiebronnen. Na afloop van de voorstelling is er een afterparty met DJ in het theatercafé van Theater de Storm.De avond heeft een pre- en afterparty. Dans mee op alle hits uit de jaren ‘80 en haal herinneringen op aan de clips die ondertussen op groot scherm getoond worden. Grote kans dat Erik Hoff en zijn bandleden je komen vergezellen op de dansvloer. Een complete avond uit voor iedereen die zin heeft in een onvergetelijke avond vol nostalgie en muzikale herinneringen.

Ticketverkoop
Een ticket voor Roberto Jacketti & The Scooters op zaterdag 16 maart aanstaande kost 26,50 euro. Het is mogelijk om online te boeken via  www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur, tel. 0543-519285. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant