Aan de overlegtafel. Foto: Karianne Hoekstra
Aan de overlegtafel. Foto: Karianne Hoekstra Karianne Hoekstra

Brainstormavond resulteert in spannende plannen voor Bredevoort Schittert

Cultuur

BREDEVOORT - Bredevoort Schittert is een prachtig lichtevenement dat elk jaar vele bezoekers trekt uit de regio en uit Duitsland. Het lichtjesfeest stamt uit de jaren ‘60, toen er bootjes en vlotten met lichtobjecten over de oude gracht voeren. Ondertussen is het evenement ontwikkeld tot een driedaags feest in het hart van het oude vestingstadje. Maar de bezoekersaantallen lopen terug en het wordt steeds moeilijker om elk jaar weer vrijwilligers vinden. Daarom werd het volgens het bestuur van Bredevoort Schittert tijd om nú aanpassingen te doen die ervoor zorgen dat het lichtfeest de aankomende decennia kan doorgroeien en vermaak biedt dat past bij de verwachting van de verschillende doelgroepen. 

Het bestuur riep bewoners van Bredevoort en de buitengebieden op om mee te denken. Dit resulteerde op maandagavond 16 januari in een boeiende brainstormavond in ‘t Bastion.
De avond werd geleid door de Aaltense Uitdaging, die veel ervaring heeft met het begeleiden van dit soort sessies en mensen kan aanzetten tot het uiten van vernieuwende ideeën. De 50 aanwezige bewoners werden opgedeeld in vier groepen, die roulerend brainstormden over thema’s, zoals de invulling van het programma, het vinden en behouden van vrijwilligers, de mogelijkheid voor sponsors en hoe jonge mensen enthousiast gemaakt konden worden om een bouwgroep te starten.
De stemming bij de aanwezigen zat er goed in, velen zaten vol ideeën en er werden tientallen notiebladen gevuld. Hieruit werd per thema een top 3 verkozen, waarmee vervolgens het bestuur van Bredevoort Schittert aan de slag kan.
Tjitske Woordes, voorzitter van Bredevoort Schittert, is erg tevreden over het verloop van de avond en heel enthousiast over het meedenken van alle aanwezigen. “Allereerst dank aan de Aaltense Uitdaging, die heeft deze brainstormsessie echt een succes gemaakt. We hebben deze avond opgezet omdat we een met een positieve blik naar de toekomst willen kijken.”

“Bredevoort Schittert is een feest ín Bredevoort en mét alle bewoners. Samen kunnen we het lichtevenement nog mooier, interessanter en aantrekkelijker maken. Ik vind het geweldig om te zien dat alle aanwezigen hier vanavond goed hebben nagedacht over kansen en mogelijkheden. Het is duidelijk dat het lichtjesfeest ons allemaal zeer aan het hart gaat. Samen met het bestuur en de werkgroepen gaan we de aankomende tijd de geopperde ideeën uitwerken tot een nieuw plan, en hiermee zetten we ons vol in voor een mooie toekomst van Bredevoort Schittert!”

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant