Wasdag van Corsogroep 2002 is al jaren trouwe deelnemer aan de allegorische optocht.
Wasdag van Corsogroep 2002 is al jaren trouwe deelnemer aan de allegorische optocht. Joost Roelofsen

B(l)oeiende optocht Aalten 2023

Cultuur

AALTEN - De allegorische optocht trok afgelopen maand weer door Aalten na twee jaar afwezigheid. De deelnemers vonden het fijn om weer mee te kunnen doen en waren verrast door de vele blije mensen langs de kant. Dat gaf een warm gevoel en hieruit blijkt dat de Aaltenaren de optocht waarderen.

Na afloop van de prijsuitreiking werden door de deelnemers nieuwe ideeën genoemd om de optocht nog groter en aantrekkelijker te maken. Leuk voorbeeld was dit jaar de Whemestraat. Deze buurt had een heel simpel, maar super leuk geheel gekocht op Marktplaats: ‘Lang van stof’. Daarmee wonnen ze de 1e prijs in de allegorische categorie. Daarom wil de stichting Volksfeest hierbij een ieder uitdagen om ook volgend jaar mee te doen aan de optocht. Buurtverenigingen, vriendengroepen, buurtschappen, sportclubs, kinderdagverblijven, schoolklassen, jeugdhokken, kinderen en andere enthousiastelingen.
De huidige deelnemers kunnen zich voorstellen dat sommigen nog wel met wat vragen rond kunnen lopen; Hoe kom ik aan een onderstel?, Moet je een wagen met bloemen plakken?, Mag je ook met een loopgroep mee doen?, Is er bouwruimte verkrijgbaar? Wat levert deelname op? Welke materialen kun je gebruiken? Mag je ook meedoen met een gekochte wagen of loopgroep van Marktplaats? Hoeveel tijd kost het om een wagen(tje) te maken?
Heb je na het zien van de optocht ideeën om volgend jaar mee te doen of wil je informatie? Weet je nog niet zo goed hoe je moet beginnen, maar wil je wel graag helpen om de optocht nog mooier en langer te maken? Meld je nu al vrijblijvend bij de stichting Volksfeest Aalten om te kijken wat er nodig is om mee te kunnen doen.
De wagenbouwers zijn bereid om te helpen om deze vragen te beantwoorden en te inventariseren en zo mogelijk nieuwe deelnemers simpel op weg te helpen richting een b(l)oeiende optocht in september 2023.
Durf je de uitdaging aan? Mailen kan naar info@volksfeest-aalten.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit