Aalten, Herenstraat bij Societeit, biervaten rollen. Foto: collectie Leo van der Linde
Aalten, Herenstraat bij Societeit, biervaten rollen. Foto: collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje, biervaten rollen

Cultuur

AALTEN - Het biervaten rollen tijdens de AaltenDagen in de jaren tachtig was een populair gebeuren. Over een bepaald traject moesten zo snel mogelijk biervaten gerold worden. Op deze foto is zo’n wedstrijd te zien.  

Door Leo van der Linde

De foto is gemaakt in de Herenstraat vlakbij de voormalige Sociëteit. Er kwamen nogal wat reacties binnen.
Hans Kuijntjes: “Het biervaten rollen werd georganiseerd door een team van de ‘Malle Jan’. Ik herken Wim Jansen, Willy Wubbels en rechts vooraan Ronald Hesselink. Martin Hüning was de ‘supervisor’.”

Ook werden herkend Joop Colenbrander, Rudi Veldboom, Marco Lankhof en Christiaan ter Haar. Martin Hüning: “De eerste twee versies waren op het terrein van de Malle Jan op Plein Zuid. De foto die we hier zien is gemaakt tijdens de AaltenDagen bij de Sociëteit. Wij deden hieraan mee met een team onder de naam van de Aladnabar. Het evenement werd inderdaad georganiseerd door mensen van de Malle Jan. Deze vonden, na de aankoop door de familie Vultink, de locatie bij de Sociëteit gunstiger qua ligging dan de locatie op Plein Zuid. Zeker ook omdat het gelijktijdig met de eerste AaltenDag georganiseerd werd.”
Roy Vultink: “De AaltenDagen waren aanleiding voor ons om dit evenement op een plek te organiseren waar meer publiek te verwachten was. Het was een prima spektakel en uitermate succesvol.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant