De Arbutus Corridor. Foto: Evan Daes
De Arbutus Corridor. Foto: Evan Daes

Amerikaanse modelspoorbanen in De Hofnar

Cultuur

AALTEN - Komend weekend wordt in de Hofnar in Aalten een modelspoorevenement gehouden. Hiermee gaat een wens van Ronald Halma in vervulling. Ronald Halma is een liefhebber van Amerikaanse spoorwegen. Dat komt vooral tot uiting in de modelbanen die hij bouwt. Ronald Halma staat al jaren met diverse Amerikaanse modelspoorbanen op de verschillende modelspoortentoonstellingen in binnen en buitenland. Daarmee is het idee ontstaan om een modelspoorevenement te houden met Amerikaanse modelspoor. 

Na het een paar keer uitstellen vanwege de coronapandemie is het 21 en 22 mei eindelijk zover. Te zien zullen zijn diverse Amerikaanse modelbanen in verschillende schalen, aangevuld met gespecialiseerde winkeliers en demogevers. Het is gelukt om de hele Hofnar te vullen met twintig mooie modelbanen in diverse groottes. De meesten daarvan staan ruimtelijk opgesteld in de knusse serre, daarnaast zijn er twee grote zogenaamde module arrangementen in drie schalen verspreid door het complex geplaatst. 

De grote zaal is gevuld met veel rijlengte waarbij bezoekers echt kunnen genieten van waar het bij Amerikaanse treinen om draait; lengte! Daarnaast zijn er enkele gespecialiseerde verkopers op het gebied van Amerikaanse modeltreinen aanwezig die om deze arrangementen staan opgesteld. 

Kortom, de hele Hofnar zal vol staan met Amerikaanse treintjes en alles wat ermee te maken heeft. Kaarten zijn te koop via de website of aan de kassa van de Hofnar. Openingstijden: zaterdag 21 mei van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag 22 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer details zie Facebook, Instagram en de website: www.dutchusconv.nl]www.dutchusconv.nl  

De Stichting Dutch US Convention is voor dit evenement opgericht. Met deze stichting willen Ronald Halma en Ronald Koerts het evenement in de komende jaren organiseren. Foto’s:

De nieuwe Amerikaanse modelbaan van Evan Daes. Foto: Evan Daes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit