Familie Hüning (midden), 't Noorden, familie Hijink (links),'t
Welink en wethouder Martin Veldhuizen. Foto: Leo van der Linde
Familie Hüning (midden), 't Noorden, familie Hijink (links),'t Welink en wethouder Martin Veldhuizen. Foto: Leo van der Linde

Opening Toeristische Overstappunten (TOP)

Cultuur

DINXPERLO/AALTEN  -  Vrijdagmiddag was het een feestelijk moment, de opening van twee Toeristische Overstappunten (TOP) in de gemeente Aalten. De opening vond plaats bij restaurant het Noorden in Aalten.

Door Leo van der Linde

Restaurant ’t Noorden (Aalten) en Hotel ’t Welink (Dinxperlo) hebben vanaf deze maand nieuwe gerealiseerde TOP’s, waardoor de Gemeente Aalten nu officieel twee perfecte start- en/of eindpunten van het Achterhoekse Wandel- en Fietsroute netwerk heeft. In de Achterhoek zijn momenteel al op 32 plaatsen de startpunten van gemarkeerde routes vormgegeven. Ze zijn te herkennen aan de circa vier meter hoge gazen kegels met keien erin. 

Bij elke TOP is een interactief beeldscherm met een routekaart van de omgeving. Wethouder Martin Veldhuizen vertelde dat de TOP’s in de gemeente Aalten een verrijking zijn voor het toerisme in onze omgeving. De bezoeker krijgt een op maat voorzien overzichtelijke en inspirerende route met informatie. 

De TOP in Aalten omvat onder andere een levensgrote foto van de molen van Ter Haar. De afbeelding van deze molen is ook verwerkt in de wand van cortenstaal bij ’t Noorden. De romp van deze molen staat aan de Koningsweg bij de buren in de tuin. Deze molen van Ter Haar, ook wel ‘de Oude Molen’ genoemd, heeft een rijke historie en een belangrijke link met ’t Noorden. De andere TOP in Dinxperlo is bij Hotel Welink aan de Aaltenseweg in Dinxperlo. Het damhert op het cortenstaal verwijst naar het hertenkamp in ’t Welinkbos Dinxperlo.

Na de opening was er een gezellig samenzijn voor buurt en genodigden.

Wesley Hüning (rechts) geeft uitleg over het informatiescherm. Foto: Leo van der Linde
Wethouder Martin Veldhuizen: 'TOP's zijn verrijking voor toerisme in onze gemeente'. Foto: Leo van der Linde

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit