Sylvia Heijnen, directeur van De Koppelkerk. Foto: PR
Sylvia Heijnen, directeur van De Koppelkerk. Foto: PR

Koppelkerk gaat moedig voorwaarts

Cultuur

BREDEVOORT - Klaar voor de start, af! Maar wat te doen als het startsein voorlopig niet wordt gegeven? De Koppelkerk warmt zich op voor een nieuw jaar met kunst en cultuur, de nodige voorbereidingen worden getroffen en het podium voor kunst en cultuur staat in de startblokken om weer open te kunnen. Met het vizier op de toekomst gaat De Koppelkerk moedig voorwaarts.

Na eindeloos sprinten en stilstaan de afgelopen twee jaar, lijkt de tijd rijp om de blik op de lange termijn te richten. En niet alleen in het kader van corona. Directeur Sylvia Heijnen zegt: “Waar willen we naartoe met de maatschappij, Nederland en de wereld? En op welke manier willen we daar komen?”

Open dialoog
Ze vervolgt: “Samen zouden we de crisis te boven komen. We weten inmiddels dat de werkelijkheid weerbarstiger is. De onderlinge verbondenheid en tolerantie liggen onder vuur en verdienen wat ons betreft meer aandacht en beoefening. In 2022 zetten we ons in de Koppelkerk in om meer naar elkaar te luisteren, de open dialoog aan te gaan, het onderlinge vertrouwen te herstellen en de polarisatie te verkleinen.”

Samen
Volgens Sylvia kan deze weg alleen samen worden gegaan. “Daarom bouwen we dit jaar onze samenwerkingen uit en blijven we programma’s maken die in dienst staan van een toekomst die voor ons allemaal werkt, en niet alleen voor een happy few. Wat kun je verwachten? Tolerantie Colleges, nieuwe meet ups over de uitdagingen van nu, lezingen over preventieve gezondheid en over kunnen zijn wie je bent. Maar laten we ook niet vergeten te genieten van schoonheid: natuurlijk blijven we liefhebbers voortdurend voeden met mooie exposities en concerten.”

Expositie Tijdspinsels, tot en met 27 maart
Welke tijd ademt een textielkunstwerk? Ademt het de snelheid van de hectische tijden waarin we leven? Of is het eerder een stil verzet tegen het tempo van snel, sneller, snelst? De hoogste tijd om te vertragen en de volle aandacht te richten op het minutieuze werk van zes gerenommeerde textielkunstenaars. Zodra we open kunnen, is in de kerkzaal werk te zien van Willy Doreleijers, Sonja Hillen, Anke Land, Pauline Nijenhuis, Astrid Polman en kunstenaarsduo Anneke Copier en Claudio Varone.

Pop Up Galerie
Volop kunstenaars in diverse genres en stijlen: vanaf 28 januari verandert de bovenzaal van de Koppelkerk in een tijdelijke Pop Up Galerie. Uit een veelvoud aan inzendingen selecteert de Koppelkerk zo’n 40 werken. Kunstenaars kunnen zich aanmelden tot 17 januari via www.koppelkerk.nl/pop-up-galerie/ 

In februari staan drie acitiviteiten op het programma, een kunstlezing over het Futurisme, Tegenlicht Meet Up, thema De Ontgroeiers en Literair Café met auteur Jan Brokken.


koppelkerk.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit