Bernhard Harfsterkamp. Foto: Archief AHN/Clemens Bielen

Bernhard Harfsterkamp. Foto: Archief AHN/Clemens Bielen

Boekpresentatie ‘Vanaf een bankje’ van Bernhard Harfsterkamp (1960-2022)

Algemeen

WINTERSWIJK - Eén talent van Bernhard Harfsterkamp, dat slechts weinigen kennen, vormt de aanzet tot het ontstaan van de hier verzamelde bankjescolumns. Bernhard was een meester in het bedenken van tochtjes! In de directe omgeving, maar ook wat verder weg. Mede onder invloed van de beperkingen die de ziekte hem de laatste jaren oplegde, waren de tochtjes verder weg steeds moeilijker te volbrengen en werden het tochtjes in de ‘achterste Achterhoek’. Hij schreef daarover ‘stukjes’, in de krant of in zijn dagboek. Even eruit, even het buitengebied opsnuiven… en wat bespiegelen.

Zo ontstonden de ‘bankjescolumns’ in Achterhoek Nieuws over het wel en wee van het Winterswijkse en Aaltense landschap, de mensen die er wonen en leven en de cultuurhistorie van dit gebied dat hem zozeer aan het hart lag. Bernhard hoopte, dat deze teksten nog eens in boekvorm zouden verschijnen. ‘Misschien ben ik wel meer een stukjesschrijver dan een literaire schrijver.’ Die wens wordt met deze uitgave vervuld. En dat is mooi! Niet alleen voor Bernhard, maar ook voor alle vaste lezers van zijn columns. Al was het maar om deze markante Winterswijker, met zijn gezette postuur, zijn krullen, sandalen en geitenwollen sokken te blijven herinneren.

De boekpresentie van Bernhard Harfsterkamp ‘Vanaf een bankje’ is op donderdag 1 juni bij Boekhandel Kramer, Wooldstraat 24 in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit