Qrisis bij De Hofnar, Volksfeest Aalten. Foto: Karin Stronks
Qrisis bij De Hofnar, Volksfeest Aalten. Foto: Karin Stronks

Prachtig weer bij geslaagd kleinschalig Volksfeest

AALTEN - Een zonnig weekend kent het Volksfeest van Aalten. Een kleinschalige happening dit jaar vanwege de coronamaatregelen.

Door Karin Stronks

Vrijdagochtend begint het feest voor de jongste Aaltenaren met het kindertheater bij Boergondië, ‘t Noorden. Zo’n 150 kinderen genieten van een spannende voorstelling, doen interactief mee, gaan helemaal op in het verhaal. 

Om 13.30 uur beginnen de Kinderspelen op het AZSV terrein. De jeugdige Kindercommissie heeft een mooi programma voor de scholieren samengesteld in een tijdslot. “Dit systeem bevalt voorlopig prima, de jongste kinderen komen nu beter tot hun recht. Kan best zijn dat we dit zo handhaven”, zegt bestuurslid Duco Pöstgens. De kinderen strijden voor de prijzen, uitslagen staan online op de website van volksfeest Aalten. De prijsuitreiking is op 24 september om 19.00 uur bij oerkroeg Schiller.

Om 14.00 uur zit het terras bij Boergondië gezellig vol, de sfeer is los, mensen zijn over het algemeen blij en opgelucht dat ze weer uit kunnen, een biertje of wijntje kunnen pakken, lekker buiten het Volksfeest kunnen vieren. Het vogelschieten is begonnen, Nita Hüning mag het eerste schot lossen bij de dames. Er staan twee ‘vogels’ op de stut, de heren en dames schieten een eigen competitie. Thea Smees lost bij de dames het fatale schot, zij mag zich het komende jaar Koningin noemen. Bjorn Ansink slaagt erin om de romp er bij de heren af te schieten, hij is dus Koning geworden. 

Vier horeca ondernemers hebben de handen ineen geslagen, de Domme Aanleg, SETZ Huiskamer, oerkroeg Schiller en evenementencentrum De Hofnar hebben een mooi programma samengesteld voor een divers publiek. Zaterdagmiddag klinkt stevige muziek van de Aaltense formatie Qrisis, het buitenterrein is sfeervol aangekleed, in een entourage van groen en hout genieten de aanwezigen van muziek, drankjes en iets lekkers. Ook hier een geweldige sfeer, opluchting dat ‘het weer kan’. Zaterdagavond geven Dj’s van Aaltense komaf een fantastische show weg, het publiek gaat helemaal los met Robby Reyes, Dj Rogerson en Dj J’Roen. Op de afsluitende zondagmiddag treedt de driekoppige formatie Freeline op, gevolgd door de live coverband Onwies. Mede door de ideale weersomstandigheden vieren Aaltenaren, zij het kleinschalig en niet voor iedereen, een geslaagd Volksfeest.  

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden