Afbeelding

Muzikale voetnootjes | Honesty – Billy Joel (1979)

Algemeen

Eerlijkheid!

Donderdag 1 april 2021 was - naast mijn verjaardag - ook een politieke dag om niet gauw te vergeten. Politici buitelden die dag over elkaar heen om duidelijk te maken dat de vergeetachtigheid van minister-president Mark Rutte toch echt niet kan. Ze twijfelden aan zijn verklaring, hij werd zelfs door Geert Wilders voor leugenaar uitgemaakt. Het ging om een gesprek van ruim een week voor die eerste april over Pieter Omtzigt, en hoe er met hem in een eventueel nieuw kabinet omgegaan moest worden. Er werd Rutte van alles verweten, maar vooral zijn betrouwbaarheid werd aan de kaak gesteld.

Je moet als politici open en eerlijk zijn, transparant. Mooie woorden die in een ideale wereld realiteit zouden kunnen zijn, maar ik kan na de poppenkast van 1 april niet anders concluderen, dat elke partij een verborgen agenda had en niemand 100% eerlijk en transparant was.

In de muziek zijn er talloze liedjes gemaakt over list en bedrog, vaak in het liefdesleven. Billy Joel is een grote artiest in Amerika en scoorde in Nederland een aantal hits, waaronder de nummer 1 hit ‘Goodnight Saigon’ in 1983. Daarnaast is zijn ‘Piano Man’ uit 1973 een vaste klant bovenin de Top 2000.

In 1979 stond ‘Honesty’ in de Top 40. Eerlijkheid dus, iets dat we vragen van iedereen, en vooral ook van politici. Mooie praatjes van de heren en dames politici, daar ben ik persoonlijk niet gevoelig voor, ik wil dat ze doen wat ze zeggen. ‘I Don’t Want Some Pretty Face, To Tell Me Pretty Lies, All I Want Is Someone To Believe’. Ik wil iemand kunnen vertrouwen, zeker als het gaat om de overheid. Degenen die het beleid bepalen en voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor ons leven. ‘Honesty Is Hardly Ever Heard, And Mostly What I Need From You’. Het enige dat ik wil is dat ze in de politiek eerlijk zijn naar elkaar, maar zeker naar ons.

Eerlijkheid duurt toch het langst, maar misschien ben ik wel een naïeve oudere lul, die nog steeds hoopt op een ideale wereld... Maar … zonder hoop geen leven!

QR-code Honesty - Billy Joel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant