Jubilaris Gerrit Gijsbers en directeur Beatrijs van Riessen poseren voor 'zijn'  Cederhof. Foto: Niels Schiphorst

Jubilaris Gerrit Gijsbers en directeur Beatrijs van Riessen poseren voor 'zijn'  Cederhof. Foto: Niels Schiphorst

Gerrit Gijsbers woont 50 jaar op de Cederhof

Algemeen

Jubileum voor bewoner Estinea

AALTEN - Afgelopen week woonde de oud-inwoner van Bredevoort, Gerrit Gijsbers (91), precies vijftig jaar op de Cederhof, de locatie aan de Hogestraat van Estinea. Hij was een van de eerste bewoners. Er werd uitgebreid stilgestaan bij dit heuglijke feit.

De familie was uitgenodigd en ook bestuurder Beatrijs van Riessen van Estinea kwam op de koffie. Zij had voor de jubilaris een fraaie oorkonde en een prachtige bos bloemen bij zich. Samen werden er de nodige herinneringen uit het verleden opgehaald uit de periode op de Cederhof. Op 2 november 1970 vond de officiële opening plaats van de Cederhof als gezinsvervangend tehuis. Het monumentale pand aan de Hogestraat werd daarmee de eerste woonvoorziening in Aalten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Gijsbers kwam er twee dagen na de opening te wonen en heeft de gehele periode onafgebroken op dezelfde plek gewoond, al is hij wel enkele malen in het gebouw van kamer verhuisd. Aanvankelijk had hij alleen een zit-slaapkamer, maar tegenwoordig beschikt hij over een ruim appartement met zicht op de straat. In die vijftig jaar heeft Gerrit contact gehad met honderden begeleiders, stagiaires en overig zorgpersoneel. Van velen weet hij nog heel gedetailleerd kenmerken en bijzonderheden te vertellen.

Puzzelen
De inmiddels 91-jarige Gijsbers puzzelt nog dagelijks en volgt het wereldnieuws via de tv. Frank Roos, een van zijn begeleiders: “Zijn woonkamer heeft op dit moment veel weg van een bloemenwinkel en de vele kaarten op tafel maken duidelijk, dat het jubileum zeker niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Daar kijkt hij dan ook met erg veel genoegen op terug.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant