De tekeningen van de nieuwe bie hangen in de bibliotheek aan de Hogestraat. Foto: PR
De tekeningen van de nieuwe bie hangen in de bibliotheek aan de Hogestraat. Foto: PR

Denk mee over de nieuwe Bibliotheek Aalten!

AALTEN - De Bibliotheek Aalten gaat midden volgend jaar verhuizen naar de Brede Blik. En omdat de Bibliotheek er is voor alle inwoners van de gemeente Aalten, mag idereen natuurlijk ook meedenken over de inrichting van de nieuwe vestiging. Want het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de bibliotheek!

De nieuwe bibliotheek wordt een mooie blikvanger aan het begin van het winkelgebied. Het moet een fijne ontmoetingsplek worden waar iedere inwoner van de gemeente Aalten, en daarbuiten, graag komt. Om dit te bereiken, wil de Bibliotheek graag ieders inbreng bij de inrichting ervan. Het team van de bieb vraagt zich af: "Wat vindt u belangrijk in de bibliotheek? Welke sfeer wilt u? Hoe ziet een aantrekkelijke bibliotheek er voor u uit? Wat mist u nu? En wanneer voelt u zich er welkom?"

In de bibliotheek aan de Hogestraat in Aalten hangen de tekeningen van het nieuwe pand. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op te komen schrijven wat men belangrijk vindt. Wat mag niet vergeten worden? Hoe moeten de leestafels en zitplekken er uitzien? En hoe de koffiecorner en stilteplekken? Er staat ook een ideeënbus klaar waarin men suggesties, wensen en ideeën kwijt kan. In november organiseert de Bibliotheek een workshop over de inrichting onder leiding van (binnenhuis)architect Frank te Grotenhuis. Hij is ook betrokken bij de inrichting van de bibliotheek. Meer informatie over deze workshop volgt later.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden