Verpachting plas aan Twee Bruggen uitgesteld
Verpachting plas aan Twee Bruggen uitgesteld

Verpachting Slingeplas aan de Twee Bruggen uitgesteld

Crisis rondom coronavirus zorgt voor vertraging

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Op dinsdag 24 maart zou de gemeenteraad van Aalten een besluit nemen over de overname van de Slingeplas. De gemeente koopt de plas van Leisurelands en verpacht die vervolgens weer aan Vakantiepark de Twee Bruggen. Dit zou op 1 mei ingaan. Hendrik-Jan Mensink heeft de gemeente gevraagd dit uit te stellen. De crisis rondom het coronavirus zorgt er voor dat er voorlopig nauwelijks gasten zijn op het vakantiepark. "We moeten op dit moment een pas op de plaats maken als het om investeringen gaat", zegt Mensink.

Boekingen lopen hard terug
Tot 6 april wordt aan iedereen geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven en zich aan andere richtlijnen te houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensink verwacht dat dit nog wel tot eind april gaat duren en misschien wel langer. "Het aantal boekingen loopt heel hard terug. We gaan de Pasen en de meivakantie missen en dat scheelt enorm." Hoe lang alles daarna nog gaat duren weet niemand, maar "het is zeker dat het grote effecten zal hebben". De Twee Bruggen probeert de gasten zoveel mogelijk voor later te behouden door om te boeken naar later in het jaar. "De teller staat nu op nul of misschien zelfs wel op min", zegt Mensink. Hij blijft positief ingesteld. "Als alles voorbij is, kan de recreatiesector zich ook weer snel herstellen."

Leisurelands blijft nog maximaal een jaar onderhoud en beheer doen
Dat betekent dat extra investeringen op dit moment onverantwoord zijn. "Wat dat betreft wordt het een verloren jaar." Daardoor worden de hotelplannen en de pachtovername van de Slingeplas uitgesteld. De Twee Bruggen gaat dit jaar wel verder met de planvorming voor de toekomstige exploitatie van de plas, die vermoedelijk een jaar later zal ingaan. De gemeente Aalten zal de Slingeplas wel kopen en per 1 mei eigenaar worden. Dit wordt medegedeeld in een raadsmededeling van 20 maart. "Hoewel niet gebruikelijk is deze raadsmededeling, om de betrokkenheid van alle partijen nog eens te benadrukken, mede ingediend namens de heer Mensink van Vakantiepark De Twee Bruggen en de heer Heerkens van Leisurelands", zegt wethouder Ted Kok. Leisurelands is bereid gevonden om "na overdracht gedurende een periode van in eerste instantie maximaal één jaar de exploitatie voor eigen rekening en risico voortzetten". Dat betekent dat het onderhoud en beheer nog even in handen blijft van Leisurelands. De opbrengst van de parkeergelden (gemiddeld 20.000 euro per jaar) zijn wel voor de gemeentelijke kas.

Lees ook

Meer berichten