Initiatiefnemer Kitty Mager met Raimond Smit aan een sfeervol gedekte tafel. Foto: Karin Stronks
Initiatiefnemer Kitty Mager met Raimond Smit aan een sfeervol gedekte tafel. Foto: Karin Stronks

Kerstdiner voor minderbedeelden bij AD'69

Algemeen

AALTEN – Mensen met een krappe beurs die een gezellige avond willen beleven zijn op vrijdag 22 december vanaf 19.30 uur van harte welkom in het clubhuis van voetbalvereniging AD'69. Een heerlijk buffet staat dan klaar, de kantine is geheel opgepimpt in kerstsfeer, de tafels zijn feestelijk gedekt.

Door Karin Stronks

Initiatiefnemer Kitty Mager legt uit: "We willen graag mensen die het niet breed hebben een leuke avond bezorgen. Even niet denken aan het leven van alledag, even genieten van lekker eten zonder je zorgen te maken over de rekening... Ontmoeting is natuurlijk ook belangrijk, mensen leren kennen, gezellig kletsen onder het eten. We bieden een warm- en koud buffet aan inclusief een dessertbuffet. Gasten worden ontvangen met een welkomstdrankje, het eten is gratis, evenals twee drankjes. De avond wordt afgesloten met een kopje koffie."

Buiten zorgen vuurkorven voor sfeer, de kantine van AD'69 is omgetoverd in een sfeervolle kerstambiance, vrijwilligers en spelers van het eerste team zullen helpen om alles in goede banen te leiden. Kitty Mager verheugt zich op deze feestelijke avond voor de aangegeven doelgroep. Ze is ervaringsdeskundige. Ze zegt: "Ik vind dat de mensen waarvoor deze avond is bedoeld het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden. Ik weet uit ervaring dat het echt niet makkelijk is om altijd maar op de centen te letten, om de hand op te houden, om naar de voedselbank te moeten gaan, om je kinderen dingen te moeten ontzeggen. En dan soms ook nog veroordeeld te worden door je omgeving. Deze mensen gun ik een leuke avond, een keer lekker uit eten, gezelligheid. Daar doen we het voor!"

Naast de inzet van sportpark Zuid en de steun van talentverbinder Richard Jongetjes zijn een aantal sponsoren en donateurs bereid gevonden om het kerstdiner voor minderbedeelden mogelijk te maken. "Ook de kerk heeft een bijdrage gedaan en er zijn bedrijven die goederen beschikbaar stellen zoals schalen, borden en bestek. Een bedrag doneren kan natuurlijk ook, graag zelfs! Het zou super zijn als we na het diner de gasten ook nog een cadeaubon kunnen meegeven! Niet zozeer voor henzelf maar bijvoorbeeld een Intertoys-bon voor de kinderen die dan zelf een cadeautje mogen uitzoeken", vertelt Kitty.

Mensen die graag mee willen eten kunnen zich telefonisch of via e-mail aanmelden vóór maandag 18 december 16.00 uur. Van de aanmelders wordt een korte motivatie verwacht. Kitty: "Ik weet dat veel mensen die in een dergelijke situatie zitten niet snel zullen komen. Schaamte, het gevoel te hebben gefaald, zich onzeker voelen kunnen als reden worden aangevoerd. Ik vind dat mensen zich er niet voor moeten schamen dat ze een uitkering hebben. Vrijwel alle mensen die in zo'n situatie zitten hebben een verhaal. Soms heb je pech in je leven. Toch wil ik mensen oproepen om zich op te geven. We garanderen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de privacy, er worden tijdens het diner bijvoorbeeld geen foto's gemaakt. Wij willen dat deze mensen even het gevoel krijgen dat ze ertoe doen, ze een avond in het zonnetje zetten."

Als er zich meer mensen aanmelden dan dat er plaatsen zijn wordt een reservelijst aangelegd. "We hopen op een succesvolle en vooral plezierige avond voor onze gasten! Als deze eerste editie van het kerstdiner slaagt zullen we zeker overwegen om er een jaarlijkse traditie van te maken", aldus Kitty Mager. Ze vervolgt: "We zijn nog steeds op zoek naar donateurs, bedrijven of particulieren die dit initiatief een warm hart toedragen! Zij kunnen een bijdrage doen! Op onze Facebookpagina staat hoe dat kan en daar is ook de actuele stand van zaken te vinden."


Facebook: kerstdiner sportpark-zuid
Tel: 06-19580604
E-mail: kerstdiner@ad69.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit