Vlnr: Irma Verwaaijen-Olijslager, Jan Baars, Wim Jansen en burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel
Vlnr: Irma Verwaaijen-Olijslager, Jan Baars, Wim Jansen en burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel Frank Vinkenvleugel

Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheidingen in Aalten, Dinxperlo en Bredevoort

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO/BREDEVOORT - Burgemeester Anton Stapelkamp reikte vrijdag 26 april, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, Koninklijke Onderscheidingen uit aan drie bijzondere inwoners van de gemeente Aalten die zich, naar het oordeel van het Kapittel voor de Civiele Orden, ‘geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd’. In Groenlo reikte burgemeester Annette Bronsvoort dezelfde dag een Koninklijke Onderscheiding uit aan een inwoner van Bredevoort, vanwege haar vrijwilligerswerk binnen de gemeente Oost Gelre. Zij ontvingen alle vier de versierselen die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Irma Verwaaijen-Olijslager uit Aalten

Irma Verwaaijen-Olijslager (65 jaar), is al sinds 1988 actief als vrijwilliger. Ze heeft diverse functies vervuld bij verschillende verenigingen en stichtingen. Ze was penningmeester bij r.k. Caritas Bredevoort en bestuurslid van Stichting Kulturhus Bredevoort. Daarnaast heeft ze diverse functies bekleed binnen de muziekvereniging BAMM sinds 1985. Nog steeds betekent zij veel voor de muziekvereniging. In 2022 werd Verwaaijen-Olijslager voorgedragen voor De Pompe, de prijs die de Bredevoortse ondernemersvereniging jaarlijks uitreikt. Ook hieruit blijkt de grote waardering voor haar werkzaamheden. Daarnaast ondersteunt ze ook Atletiek Vereniging Aalten (AVA’70) en is ze een belangrijke steun voor haar zus, die op een woongroep van Estinea woont. Gezien haar langdurige inzet en betrokkenheid bij diverse maatschappelijke activiteiten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Baars uit Dinxperlo

Jan Baars (81) heeft zich sinds 1974 enorm ingezet voor de dorpsgemeenschap. Als voormalig teamleider van basisschool ‘t Welink in Dinxperlo (nu IKC De Bosmark), was hij sterk betrokken bij leerlingen en ouders van zijn school. Van 2001 tot 2012 was hij actief bij Vluchtelingenwerk Nederland, waar hij juridische bijstand verleende aan vluchtelingen, met succesvolle resultaten. Ook was hij een enorme steun voor de familie Afuzi. Hiervoor ontving hij ook de Solidariteitsprijs van de Progressieve Partij. De steun die Jan Baars aan de familie gaf werd genoemd als ‘modern noaberschap’. Daarnaast richtte hij na zijn pensionering een studiekring en ontmoetingsplek op voor gepensioneerde leerkrachten wat erg gewaardeerd wordt. Ook was hij heel actief in zijn kerkelijke gemeenschap. Momenteel is Baars vrijwillig chauffeur op de elektrokar in Dinxperlo. Dit doet hij sinds 2017. Zijn langdurige en diverse inzet verdient erkenning als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wim Jansen uit Dinxperlo

Wim Jansen (70) is al sinds 1969 een actieve vrijwilliger, waarvan meer dan 40 jaar als bestuurslid en de laatste vijf jaar als voorzitter van mannenkoor Con Spirito in Dinxperlo. Hij is een sleutelfiguur in verschillende commissies en besteedt vele uren per week aan zijn taken, waaronder het coördineren van concerten en concertreizen, wat hij met veel liefde en passie doet. Tot zijn pensionering in 2021 was hij werkzaam als vertegenwoordiger bij Meier Schultz Lastechniek B.V. in Dinxperlo. Daarnaast zet hij zich samen met zijn vrouw in voor Stichting Kinderhulp Gambia, waar ze onder andere helpen bij fondsenwerving, projectbezoeken en het leveren van hulpgoederen aan gezinnen in nood. Zijn langdurige inzet als vrijwilliger, vooral op het gebied van muziek, heeft anderen gestimuleerd, en daarom wordt hij benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ilona Hendriks-Brummer uit Bredevoort

Ilona Hendriks-Brummer (61) is sinds 1989 al een betrokken secretaris van de Paardensportvereniging In den Bosch, gevestigd aan de Boschlaan in Lichtenvoorde. Ze is een groot kartrekker van veel van de activiteiten, zoals de jaarlijkse wedstrijden van de paardensportclub en de organisatie van de Gelderse Kampioenschappen. Tussen 1996 en 2014 was zij betrokken bij de Stichting Men Sport Winterswijk. En nog steeds leert ze als instructrice bij de Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek de doelgroep de grondbeginselen van het paardrijden. Vanuit ‘Zozijn’ is mevrouw Hendriks betrokken bij de opzet van het ‘huifbed’ rijden voor kinderen/jongeren met een ernstig meervoudige beperking. Daarnaast is zij actief bij het organiseren van Zomerfeesten op De Timp in Lievelde. Ook Hendriks-Brummer wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ilona Hendriks met rechts haar man Hen en burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre. Foto: Jos Wessels
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant