Tijdens de laatste triathlon. Foto: PR
Tijdens de laatste triathlon. Foto: PR

Uitslag Triathlon Aalten clubkas verdeelactie is bekend

Sport

AALTEN - Dit jaar heeft de stichting Triathlon Aalten aangekondigd te stoppen met de jaarlijkse triatlon bij de Slingeplas in Bredevoort, vanwege een teruglopend aantal deelnemers en blauwalg in het water. Toch wil de stichting het sporten in onze gemeente blijven bevorderen. Om dit te doen, heeft de stichting besloten om de financiële middelen onder de lokale sportverenigingen in Aalten te verdelen. 

Om in aanmerking te komen voor een deel van de financiële ondersteuning moesten de verenigingen nieuwe sportinitiatieven bedenken en presenteren via een videopitch. De inzendingen werden beoordeeld aan de hand van negen vooraf vastgestelde criteria, waarbij zowel de kwaliteit van de pitch als het ingediende idee werden beoordeeld.
Vier sportverenigingen hebben de uitdaging aangenomen en hun initiatieven ingediend. Aanvankelijk waren er drie geldprijzen te winnen, maar de stichting heeft besloten om het totaalbedrag op te delen in vier delen van respectievelijk 2.800, 1.900, 950 en 350 euro, om zo geen verliezer te hebben en elke inzending te kunnen belonen.
De eerste prijs is toegekend aan het team Happy Code van atletiekvereniging AVA ‘70. Hun idee behelst het organiseren van een Nightrun in de eerste maanden van 2025, waar jong en oud aan deelnemen kan. Het parcours zal tijdens de run versierd worden en voorzien worden van entertainment voor de deelnemers. Het initiatief van AVA is uniek, origineel, concreet en makkelijk te realiseren. Dit komt zowel in de omschrijving als in de pitch goed tot uiting. Daardoor komt het idee van AVA het beste uit de bus.
De tweede prijs is toegekend aan ijsvereniging ‘de Hare’. Hun voorstel is om de huidige schaatsbaan op sportpark Zuid te verlengen tot een schaatsroute van 1 kilometer, door het aanwezige wielerparcours om te toveren tot een schaatsbaan. Het initiatief van de Hare is super origineel en uit de pitch blijkt dat er veel (jeugd)leden staan te trappelen om veel te helpen.
Athos heeft de derde prijs gewonnen met hun voorstel de jongensgroep in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 13 op zaterdagochtend te laten trainen bij Turnacademie Regio Zwolle. De Turnacademie ondersteunt de turners en trainers in het traject naar een hoger niveau. Het initiatief van Athos is zeer concreet en direct uitvoerbaar.
Ten slotte heeft sportvereniging Dios uit Dinxperlo het laatste bedrag ontvangen. Dios is een omnisportvereniging van drie verenigingen. Zij willen het bedrag gebruiken om de saamhorigheid van de leden van de drie afzonderlijke verenigingen te vergroten door gezamenlijke activiteiten in de vorm van o.a. de DIOS Olympics te organiseren.
Stichting Triathlon Aalten feliciteert alle deelnemende verenigingen en bedankt hen voor de leuke en goede initiatieven en vooral voor de tijd, moeite en energie die in het opstellen van de omschrijving en de pitch zijn gestoken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant