Sandra, Ciska en Marjon
(vlnr): "We hebben zo veel plezier in het juweliersvak gekregen dat we besloten hebben de winkel voort te zetten". foto PR

Sandra, Ciska en Marjon (vlnr): "We hebben zo veel plezier in het juweliersvak gekregen dat we besloten hebben de winkel voort te zetten". foto PR

Dochters Ton Abbink zetten Sellink Juwelier voort

Partnerbijdrage

WINTERSWIJK - Op 18 december 2021 ging juwelier Ton Abbink met pensioen en werd de winkel van Sellink Juwelier aan de Meddosestraat, die 103 jaar bestond en in 2018 het predicaat hofleverancier kreeg, gesloten. Het was de bedoeling dat Ton zich daarna alleen zou bezighouden met de inkoop van goud en zilver en het taxeren van oude sieraden en munten. Zover is het helaas niet gekomen: op 24 december kreeg hij een ernstige hersenbloeding waaraan hij 24 januari 2022 is overleden.

Door Lineke Voltman

Na het overlijden van Ton hebben de drie dochters van Ton (Sandra, Ciska en Marjon) toch besloten de winkel voort te zetten ondanks dat hun ambities in het verleden elders lagen.

Plezier in het vak gekregen
Sandra vertelt hoe ze tot dit besluit zijn gekomen: “Toen onze vader aangaf met pensioen te willen gaan hebben we samen overlegd hoe we dit konden realiseren. Naast de winkel had onze vader een prachtige collectie oude zakhorloges, antieke ringen en kettingen. Daarvoor heb ik als marketingspecialist een website ingericht en sociale media kanalen opgezet met de meest mooie en waardevolle spullen. Dit liep ontzettend goed en het bleek een mooie aanvulling naast de winkel, we kregen klanten uit het hele land. Ook hebben we uitverkoopdagen gehouden waarin we opeens met z’n allen in de winkel stonden en met name onze vader genoot daarvan. We hadden zo’n leuk en dankbaar jaar met elkaar gehad en waren zonder het bewust te willen, langzaam en met heel veel plezier in het vak gerold. Het bloed kruipt toch waar het niet kan gaan… En dit wilden we niet opgeven, dus we besloten door te gaan en de juwelierszaak voort te zetten.”

Behoefte aan fysieke winkel
“Van mensen die onze website en sociale media kanalen bezochten kregen we vaak de vraag of we ook een fysieke winkel hadden omdat ze de artikelen liever in het echt wilden zien,” zegt Marjon. “ Daarop hebben we toen besloten de winkel ieder laatste weekeinde van de maand open te stellen mede ook omdat er nog heel veel voorraad was.”

Verbouwing
De juwelierszaak wordt momenteel grondig verbouwd. Marjon: “We hebben als eerste de winkel minder vol gemaakt want er stond wel heel veel in. Verder hebben we geschilderd, een nieuwe vloer erin gelegd en een nieuwe toonbank en vitrinekasten aangeschaft. We hebben geprobeerd een wat Franse stijl aan te brengen die overeenkomt met de uitstraling van de webshop en sociale media kanalen. “

Duurzaamheid
Sandra: “Mensen kunnen bij ons terecht voor een bijzondere mix van antieke, vintage en nieuwe sieraden (gerestaureerd en gepolijst door onze goudsmeden) inkoop en taxatie van (oud) goud en/of zilver en vintage merkhorloges. We zijn erg voor duurzaamheid, zo hebben we al ringen laten maken van het ingekochte goud, dat omgesmolten wordt en voorzien van edelstenen die we nog in onze collectie hebben. Dit noemen we de AFA ringen als eerbetoon aan onze vader (Anton Frederik Abbink). Daarnaast zijn we bezig een eigen collectie ringen te ontwerpen, ook weer van gerecycled goud met verschillende edelstenen, passend bij de vier seizoenen.”

AFA ringen als
eerbetoon aan
onze vader,
Anton Frederik
 Abbink


Reparaties
Ook voor reparaties kan men bij Sellink nog steeds terecht. Marjon: “Onze vader had een groot netwerk van goudsmeden, klokken- en horlogemakers, waarvan wij nu gelukkig ook nog gebruik kunnen maken.”
Vanaf zaterdag 24 november zal Sellink Juwelier officieel weer open gaan in een vernieuwd jasje. De openingstijden zijn: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur, woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en ieder laatste zaterdag en zondag van de maand. In december ook de twee extra koopweekenden. Vanaf januari 2023 is de winkel ook op vrijdag open van 10.00 tot 13.00 uur.


www.sellinkjuwelier.nl
Instagram.com/sellink_juwelier
Facebook.com/sellinkjuwelier

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit