De teams van MCE Zorg, Improve en Jong. Foto: PR
De teams van MCE Zorg, Improve en Jong. Foto: PR

9 maart: Gezamenlijke Open Dag MCE Zorg, Improve en Jong

Zorg

LICHTENVOORDE/GROENLO- “We willen laten zien dat we de afgelopen jaren nauwer zijn gaan samenwerken, nieuwe logos hebben, die overeenkomsten hebben met elkaar, zodat het ook eenheid uitstraalt.” Anouk Nienhuis van Improve over de open dag op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 14.00 uur, van de nauw samenwerkende organisaties MCE Zorg, Improve en Jong.

Door Henri Walterbos

“Zo kunnen wij gezamenlijk, met ieder zijn eigen expertise, optimale zorg op maat bieden,” vult Doné Emaus van Jong aan. “We zijn actief en gespecialiseerd in elke leeftijdsgroep. Een voordeel is dat als een jonge cliënt bij ons 18 jaar wordt, dan hoeft hij/zij niet weg, dan kunnen wij de juiste en gewenste zorg blijven bieden. Bij Jong staat niet voor niets onder het logo ‘Zorg voor iedereen’.” Met ‘Ruimte voor ontwikkeling’ onder MCE Zorg en ‘Jouw verhaal, onze zorg’ onder Improve, exact het totaalplaatje waar de gezamenlijke organisaties samen voor staan.

“Waar we ons in onderscheiden? Samenwerken met dezelfde visie!”, gaat Riëtte Stronks van MCE Zorg verder, waarbij MCE staat voor Meedoen, Connectie en Eigen regie. “Wij zijn groot in kleinschaligheid,” vat Christian Reinders van Jong het volgens zijn collega’s goed samen. “We vullen elkaar niet alleen aan, maar maken elkaar ook sterker. We zitten met zijn allen op één kantoor aan de Mercatorstraat 40 in Lichtenvoorde. Op 9 maart willen wij de omgeving, verwijzers, gemeentes uitnodigen om te laten zien welke zorg we aan kunnen bieden. Dat willen we op alle mogelijke manieren laten zien,” nodigt Doné Emaus iedereen uit een kijkje te komen nemen.

Cliënt-sfeerimpressie
“Er was een cliënt die aanbood dat zij wel een filmpje wilde maken van haar woonplek in Lichtenvoorde,” gaat Christian verder. “Ze heeft een vlog gemaakt waarin ze laat zien waar ze woont, wat het voor haar betekent bij MCE te komen wonen, richting zelfstandigheid, leren je eigen ding te doen. In Groenlo hebben we aan de Lichtenvoordseweg een sportruimte, waar we 1 op 1 met cliënten aan de slag kunnen. We hebben daarnaast locatie ‘De Hal’ aan de Marconistraat in Lichtenvoorde, een dagbestedingslocatie waar iedereen welkom is om aan de slag gaan op het gebied waar zijn/haar interesses liggen, samen zoeken naar een zinvolle dag-invulling. We willen op alle mogelijke manieren de bezoekers informeren, laten zien wie we zijn en wat we doen. Om te pendelen tussen de verschillende locaties in Lichtenvoorde zetten we een pendelbus in. We willen mensen ook vooral de sfeer laten proeven.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant