Foto Redactie Estinea - Special media Awards. Foto: PR
Foto Redactie Estinea - Special media Awards. Foto: PR

Cliëntredactie Estinea wint Special Media Award

Zorg

DINXPERLO - Ze zijn súpertrots, de leden van de cliëntredactie van zorgorganisatie Estinea. Donderdagavond wonnen ze in Hilversum een Special Media Award in de categorie redactie. “We maken het magazine voor cliënten van Estinea écht zelf”, aldus redactielid Eilien Wevers.

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. De één zit op TikTok, de ander vlogt en de redactie van Estinea maakt dus een magazine voor alle mensen die zorg of ondersteuning van Estinea krijgen.

“Terechte winnaar”
De vakjury koos de cliëntredactie van Estinea met het magazine ‘de Flits’ uit 172 aanmeldingen. Binnen de categorie redactie waren er uiteindelijk drie nominaties. Volgens de jury maakt de cliëntredactie van Estinea echt een heel goed blad, flitsend en innovatief. Het gebruik van QR-codes in het magazine werd ook gewaardeerd. Zo kan iedereen, dus ook als je niet kunt lezen, meedoen. Daarom een terechte winnaar, aldus de jury, die werd beloond met een bokaal.

Flits
Ellis Kein Gunnewiek, Romay Boogaerds, Danny Verstallen, Eilien Wevers, Linda Susebeek en begeleiders Luka Doppen en Tjerk Nijhuis vormen samen de redactie van ‘de Flits’. Een blad dat voor iedereen toegankelijk moet zijn binnen Estinea. Ook wanneer je niet kunt lezen.


In het blad staan interviews, pagina’s met informatie, puzzels, nieuwtjes, maar ook QR-codes. Met deze QR-code kan iemand ook een filmpje bekijken dat gaat over het artikel. Allemaal gelijk Ieder redactielid doet waar hij of zij goed in is. Redactielid Ellis klein Gunnewiek: “Wij kunnen heel goed samenwerken. We zijn allemaal gelijk, of je nou begeleider of cliënt bent. We zijn gewoon collega’s van elkaar en samen kunnen we alles. Collega Eilien Wevers vult aan: “Ik ben heel trots, want wij maken het blad écht zelf”.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant