Start van de Koningsloop
Start van de Koningsloop Tim Mengerink

AVA`70 houdt OWM Koningsloop

Sport

AALTEN - Het feestelijk versierde centrum van Aalten vormt op 27 april wederom het decor voor de negende editie van de OWM-Koningsloop. De organisatie is in handen van AVA`70 . De wedstrijd is populair bij de plaatselijke jeugd, maar ook Aaltense en regionale lopers en loopsters nemen graag deel aan de run op Koningsdag.

Het parcours van de Koningsloop slingert door de dorpskern van Aalten, met start en finish op de vernieuwde Markt. De deelnemers treffen onderweg heuveltjes, klinkers, vals plat en het nodige bochtenwerk, alvorens ze de Markt bereiken. Het talrijke publiek bij de finish zorgt voor een geweldige ontvangst van de moegestreden atleten.
Het programma luidt als volgt:
10.00 uur: Prestatieloop jongens 800 meter, 4 t/m 9 jaar (1 ronde)
10.10 uur: Prestatieloop meisjes 800 meter, 4 t/m 9 jaar ( 1 ronde)
10.20 uur: Prestatieloop jongens en Meisjes 1600 meter, 10 t/m 15 jaar (2 ronden)
10.30 uur: Prestatieloop 5 kilometer (6 rondjes)
Het inschrijfgeld bedraagt voor kinderen tot en met 15 jaar 3,50 euro, terwijl de atleten die deelnemen aan de 5 kilometerwedstrijd zeven euro betalen. De voorinschrijving voor de 9e Koningsloop is vanaf heden geopend. Het betalen van het inschrijfgeld geschiedt bij het afhalen op de wedstrijddag zelf in het gemeentehuis op de markt in Aalten. Ook op de wedstrijddag zelf, 27 april, kan er worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat in het gemeentehuis in Aalten, vanaf 9.00 uur. De organisatie verzoekt lopers en loopsters die willen deelnemen, gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.
Uiteraard kan elke deelnemer volop genieten van de gratis aanmoedigingen en het applaus van het talrijke publiek en bovendien ligt er bij de finish voor elke deelnemer een medaille klaar.

Inschrijven kan hier: 


my.raceresult.com/238925/registration

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant