De bal gaat uit een hoekschop over iedereen heen, behalve bij de uiterst rechts staande Joost Rasing die de 0-1 binnen knikt. Foto: PR

Roemruchte Sallandse Oogstfeesten zijn aan AZSV niet besteed

Sport

AALTEN - Met het tweede bezoek aan Salland hebben de Rood-Witten weer te weinig geoogst. Was het afgelopen november nog in Raalte, waar AZSV tegen Rohda onnodig de drie punten inleverde, ook in Heino deden de mannen van Martijn Beltman zich tekort. De wedstrijd was 14 seconden oud toen de angel er bij Thijmen te Kolste uit werd gehaald toen scheidsrechter Meilink hem een gele kaart presenteerde voor een duel dat ook met een waarschuwing afgedaan had kunnen worden. Desondanks ontpopte zich Thijmen toch weer als één van de betere spelers aan AZSV kant.

De Rood-Witten spelen een dominante eerste helft met af en toe een speldenprik van Heino. Met name Joost Rasing, Rik van der Eerden en Benjamin Roters krijgen kansjes om de score te openen. Maar steeds ontbrak de overtuiging om de score het aanzien te geven dat het verdiende.
Eindelijk is het in de 42e minuut dat een hoekschop over iedereen heen gaat, behalve bij Joost Rasing die met een koele knik de 0-1 op het scorebord zet. De weer opgebloeide aanvaller kreeg hiervan de smaak zo te pakken dat hij een paar minuten later uit een onoverzichtelijke situatie de 0-2 binnen prikte. Meteen hierna brak de rust aan.
Direct na de thee diende zich de 0-3 aan maar ook nu was de overtuiging spelbreker. De tweede helft is vijf minuten oud als het wedstrijdbeeld kantelt. Uit het niets schiet de geheel vrij staande Stijn Kogelman de bal schitterend in de bovenhoek. “Doar geet ’t wear hen” was de eensluidende reactie van de meegereisde supporters. Die reactie was heel begrijpelijk want weer werd een wedstrijd die de Rood-Witten in handen hadden weggegeven. Het is wachten op de tweede treffer van Heino en die komt nog geen tien minuten later.
Yordi Orriëns laat zich aftroeven op het middenveld en laat de boel de boel. Van zoveel medewerking wil Stan Heetkamp wel gebruik maken en tekent dankbaar de gelijkmaker aan. Ineens is er weer die onzekerheid bij de Aaltense formatie en leek het voorkomen van nog meer tegendoelpunten de voornaamste opdracht. Desondanks ontstonden er toch nog hachelijke momenten voor beide doelen. De grootste kans ontstond nog voor AZSV. De 90 minuten staan al op het scorebord als hij vrij voor de keeper komt. Achteraf verklaart hij dat hij in een split-second moest beslissen of hij de bal eerst nog onder controle moest zien te krijgen, te koppen of te schieten. Met een schot dat naast ging nam hij net de verkeerde beslissing. Als er iemand de beslissende treffer gegund was dan is het Thijmen wel. Steeds weer op tijd terug in de verdediging als hij weer eens aan een aanvallende actie had meegedaan. De 2-2 eindstand was uiteindelijk niet meer dan terecht.

Zaterdag komt een andere Sallandse ploeg op bezoek op Villekamp. Het succesvolle Rohda Raalte met de die dag jarige Laurens Knippenborg aan het roer. Als cadeau mag hij een keer over het gras van het (zijn voormalig heilig) hoofdveld lopen. Of laten de Rood-Witten hem de drie punten uitpakken?