Studenten van het Graafschap College Lyan Wikkerink en Aniek Rengelink, die de opening verzorgen. De foto is bij de startlijn van het Beweegpad aan de Polstraat. Foto: PR
Studenten van het Graafschap College Lyan Wikkerink en Aniek Rengelink, die de opening verzorgen. De foto is bij de startlijn van het Beweegpad aan de Polstraat. Foto: PR

Nieuw: Beweegpad in Aalten

Sport

AALTEN - Dat sporten en bewegen belangrijk is voor je gezondheid, is bij iedereen wel bekend. Maar hoe krijg je jong en oud op een laagdrempelige manier aan het bewegen? Daar hebben de studenten van het Graafschap College afdeling Sport en Bewegen het Beweegpad iets voor bedacht. 

De Gemeente Aalten was erg enthousiast over dit idee en besloot dat het in stoepkrijt getekende conceptpad mocht worden vervangen door een blijvende variant. Stuurgroep beweeg- sport- en leefstijlakkoord van de gemeente maakte de financiering van de aanleg mogelijk.

Figulus en de studenten van Sport en Bewegen zijn direct in actie gekomen en hebben een ontwerp gemaakt voor een echt pad met bewegingsstimulerende plaatjes op het wandel en fietspad rondom De Ahof.

De basisscholen en kinderdagverblijven zitten dichtbij, maar ook hardlopers van AVA of wandelgroepen kunnen gebruik maken van dit pad. Het is uiteindelijk een super mooi pad geworden, aldus Figulus Welzijn, waar jong en oud samen kunnen bewegen.

Iedereen is uitgenodigd om het pad te proberen als Wethouder Hans te Lindert het pad feestelijk heeft geopend op woensdag 17 april om 15.00 uur, bij Kinderboerderij De Ahof.

“Kom gezellig langs om samen het pad uit te proberen”, nodigt Figulus belangstellenden uit. Na afloop staat er voor iedereen koffie, thee of ranja klaar met een lekkere plak cake.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant