Aftrap Nationale Sportweek 2023 met Hans te Lindert. Foto: PR
Aftrap Nationale Sportweek 2023 met Hans te Lindert. Foto: PR

Aftrap Nationale Sportweek 2023 tijdens Bewegen in de Wijk Aalten

Sport

AALTEN/BREDEVOORT - Afgelopen woensdag nam wethouder Hans te Lindert de aftrap in aanloop naar de Nationale Sportweek tijdens Bewegen in de Wijk op het speelveld de Kemenaweg.

Dat bewegen je gezonder, fitter, blijer, weerbaarder en vrijer maakt daar kan iedereen wel een beeld bij vormen, maar soms is het door verschillende redenen lastig om in beweging te komen. Om een actieve leefstijl te blijven stimuleren staat gemeente Aalten op de landelijke sportkaart vermeld als een van de Nationale Sportweekgemeenten. Via www.vitaalbad.nl ontdek je het sportaanbod van de organisaties en verenigingen in de gemeente Aalten.
Bewegen in de wijk is een sportstimulerend initiatief dat voor de jeugd wordt aangeboden vanuit plan Talent Aalten. Het doel is om kinderen met elkaar in beweging te laten komen door sportieve en laagdrempelige activiteiten aan te bieden. Team ‘Bewegen in de wijk’ zet elke woensdagmiddag een andere wijk in het zonnetje door een speelveld kleurrijk en vol met sportieve onderdelen aan te kleden. Deelname is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. Iedereen kan en mag meedoen.
Aankomende woensdag 20 september wordt de speeltuin van vereniging de Ossenkop in Bredevoort sportief omgetoverd. Naast de bekende speeltoestellen en aangeboden beweegspelletjes, staan ook enthousiaste vrijwilligers klaar om te schminken en bij mooi weer wordt er een luchtkussen opgezet. In kader van de Nationale Sportweek krijgt Bredevoort ook hoog bezoek, want kinderburgemeester Marthen Huijbers zal ook aanwezig zijn en wellicht toont hij zijn sportieve skills ook nog wel even.
Weten wanneer welke wijk aan de beurt is? Kijk op de website, stuur een mail naar talentcoach.aalten@gmail.com of volg de social media van Figulus Welzijn of Brichbouw Sportondersteuning.


www.vitaalbad.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant