Marco van Lochem (links) en Frank Roos. Foto: Bert van Asselt
Marco van Lochem (links) en Frank Roos. Foto: Bert van Asselt

GUV Goede doelen fonds sponsort Kids run tijdens GTM-loop met 750 euro

Sport

AALTEN - AVA`70 wil als hardloopvereniging graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen bij de verschillende activiteiten die de vereniging organiseert. In dit kader heeft de organisatie van de Gerard Tebroke Memorialloop besloten er naar te streven, dat alle kinderen op 20 mei gratis kunnen deelnemen aan de jeugdlopen, die AVA’70 organiseert. “We vinden het als sportclub erg belangrijk dat kinderen meer bewegen. Uit onderzoeken komt naar voren, dat dit de laatste jaren, mede ook door corona, drastisch is afgenomen. Zowel in verenigingsverband, maar ook daarbuiten sporten kinderen erg weinig en dat is niet goed voor de ontwikkeling van de motoriek, maar daarnaast missen ze op deze manier ook de sociale contacten.”, aldus Frank Roos van AVA’70.

Marco van Lochem van het GUV Goede doelen fonds geeft aan dat de commissie dat een heel mooi streven vind. “Juist dit soort maatschappelijke initiatieven willen wij ondersteunen. Het feit dat AVA’70 hiermee deze Kids run voor alle kinderen mogelijk wil maken sprak ons erg aan. Zo hoeft niet niemand aan de kant toe te kijken, omdat er thuis geen geld is om deel te nemen. Dat AVA’70 de kinderen een officieel startnummer meegeeft en na afloopt, een mooie medaille en een bidon is mooi. Dat er daarnaast en net zo belangrijk een gezond extraatje mee gegeven wordt in de vorm van een flesje water en een appel maakt het helemaal compleet. Daarom doet het GUV Goede doelen fonds een bijdrage van 750 euro.”
Frank Roos: “AVA’70 is al langer bewust bezig met het feit dat de jeugd minder actief is met sport. Behalve de verminderde interesse hebben we ook te maken met de financiële achteruitgang in veel gezinnen. Hierdoor is het voor kinderen niet altijd meer mogelijk om lid te zijn van een sportvereniging of deel te nemen aan wedstrijden. Dit is bij elkaar de reden geweest om het thema aan onze wedstrijd, de GTM-Loop: ‘Iedereen moet mee(kunnen)’ te koppelen. We zouden het als organisatie geweldig vinden, als we honderden kinderen gratis deel kunnen nemen aan de jeugdlopen, die deel uitmaken van onze wedstrijd. Het mooie is, dat we met onze actie om de jeugd gratis deel te laten nemen, ook iets in beweging hebben gezet. In de regio hebben meerdere organisaties het initiatief overgenomen en ook daar kan de jeugd dus kosteloos deelnemen!”
“Hopelijk gaat de jeugd in grote getale meelopen. Wij, als bestuur van het GUV Goede Doelen Fonds, vinden het een heel goed idee en dragen graag ons steentje bij. Dat AVA’70 hier zo actief mee bezig is en ook nog eens de helft van de kosten draagt, laat zijn dat het een echt maatschappelijk betrokken vereniging is. Daar mag Aalten erg blij mee zijn”, aldus een enthousiaste Marco van Lochem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant