AVA jeugd tijdens carwash-actie. Foto: PR

AVA jeugd tijdens carwash-actie. Foto: PR

AVA’70-jeugd organiseert grote carwash

Sport

AALTEN - Op zondag 26 juni wordt er op de parkeerplaats bij het AVA`70-complex ruimte gemaakt voor de AVA meets Texel Carwash. Het is al de vijfde keer dat de carwash wordt georganiseerd, maar het enthousiasme bij de jeugdleden is nog altijd onverminderd groot.

Team Happy Code, onderdeel van AVA, tekent voor de organisatie van de carwash. De groep organiseert verschillende activiteiten voor de C- en D junioren, van elf tot vijftien jaar, van de club. 

“Dit jaar gaan we voor het zesde jaar naar Texel”, zegt Michiel Wellink enthousiast. “Opnieuw met bijna 60 kinderen en leiding. Dit jaar kunnen we weer gewoon op de ‘ouderwetse’ manier op kamp.”

De carwash is bijna traditie geworden. “Zowel kinderen, leiding als bezoekers vinden het onwijs leuk. Om het totaalbedrag voor het kamp per persoon zo laag mogelijk te houden, organiseren we activiteiten zoals de carwash”, glimlacht Joppe Roos. 

Een rondje door de carwash bedraagt 7,50 euro, waarbij bestuurders gewoon in de auto kunnen blijven zitten. Joppe sluit af: “Uiteraard wassen we niet alleen auto’s. We zijn heel blij met een aantal sponsoren en bedrijven uit de regio die hun bussen komen wassen. Maar voor een klein bedrag spuiten we ook mountainbikes af. Lekker kopje koffie erbij en zo steun je de jeugd op kamp waar je zelf bij staat. Win-win situatie lijkt me zo, haha!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit