Raadslid Assink biedt de 'veiligheidssleutel' aan. Foto: PR CDA Aalten-Dinxperlo

Raadslid Assink biedt de 'veiligheidssleutel' aan. Foto: PR CDA Aalten-Dinxperlo

PR CDA Aalten-Dinxperlo

Raadslid biedt provincie veiligheidssleutel aan om gevaarlijke verkeerssituatie op te lossen

Politiek

BREDEVOORT - Afgelopen dinsdag is de gemeenteraad, op hun verzoek, geïnformeerd door een aantal projectmanagers en een verkeerskundige van de provincie over de komende aanpak van de N318, de weg Bredevoort - Varsseveld.

In het verleden heeft de raad meerdere keren hun zorg uitgesproken over de onveilige situaties voor met name de fietsers op een aantal oversteken.
Nabij de Halteweg worden op de N318 markeringen aangebracht die voor meer veiligheid moeten zorgen. Een en ander is besproken met Lintelo’s Belang.
Bij de Grevinkweg, Romienendiek en rotonde Lichtenvoordsestraatweg worden ook aanpassingen gedaan voor een veiliger opstellen en oversteken van fietsers. Er komen geen bruggen of viaducten, maar door deze aanpassingen hoopt de provincie als wegbeheerder op een veiliger manier van oversteken.
Daarnaast worden in de gemeente Aalten twee landbouwpasseerhavens aangelegd. Landbouwverkeer is op die plekken verplicht gebruik te maken van die uitvoegplek om zodoende het overige verkeer ongehinderd te laten verder rijden. De meningen over het effect zijn divers, op sommige plekken werkt het goed op andere plaatsen minder. Men wacht het effect hiervan af.
Een punt waar het CDA zich de afgelopen zes jaar herhaaldelijk voor heeft ingezet, is het weren van doorgaand landbouwverkeer op de Winterwijksestraat in Bredevoort.
Het CDA vindt het erg vreemd dat het landbouwverkeer bij de stoplichten voor Bredevoort verplicht van de N318 af moet om dan over de Winterwijksestraat de weg te vervolgen naar de rotonde bij Intratuin. De Winterswijksestraat is een weg binnen de bebouwde kom. Er staan woningen, bedrijven en een kinderdagverblijf aan en zelfs een parkeerplaats voor bezoekers van Bredevoort. Tevens moeten alle fietsers die de stad willen verlaten over die weg waar dus ook zwaar verkeer móet rijden. Een erg onwenselijke situatie en het CDA heeft er wederom aandacht voor gevraagd. De mensen van de provincie hebben toegezegd dit te gaan bespreken met de gedeputeerde (Ruitenberg).

Dat het eigenlijk alleen maar een kwestie van goede wil is, en zónder extra kosten is te fixen, maakte raadslid Gerrit Assink duidelijk door de afgevaardigden steeksleutel 13 mee te geven. Dit om het verkeersbord te verwijderen. “Dit is alles wat nodig is! En natuurlijk een portie gezond verstand!” aldus Assink.

'De veiligheidssleutel'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant