Sfeervol ingericht feestterrein bij 't Dorpshuus. Foto: Jan Eenink

Sfeervol ingericht feestterrein bij 't Dorpshuus. Foto: Jan Eenink

Jan Eenink

Ni’j Fornuus veur ‘t Dorpshuus

Maatschappij

IJZERLO - Zaterdag 20 mei werd onder het motto ‘Ni’j Fornuus veur ‘t Dorpshuus’ een actiedag gehouden om opbrengst te genereren voor het moderniseren van de keuken van ’t Dorpshuus te IJzerlo. 

Dit initiatief werd genomen door oud bestuursleden van de Oranjevereniging bekend onder de naam ‘De slaven van Hans’. ’s Middags werd er door velen deelgenomen aan wandeltocht, fietstocht of trekkerrit met als pauzeplek de Kempermolen te Breedenbroek. Daar kon genoten worden van een drankje bij de aldaar gebakken pannekoeken. Ook kon er een kijkje genomen worden in de molen waar op dat moment de molenaars gerst aan het malen waren.
’s Avonds werd er een feestavond gehouden in de tent bij ’t Dorpshuus met medewerking van de bands ‘De Buuls’ en ‘Onwies’. De Buuls beten het spits af en onder snel groeiende publieke belangstelling leverde deze beginnende band een puik optreden af. Later op de avond was het de beurt aan Onwies die met gevarieerd repertoire het talrijke publiek wist te vermaken. Zelfs een stroomstoring mocht de pret niet drukken en werd naadloos ingevuld met een akoestisch optreden op trompet en drums.
De volledige opbrengst van het evenement komt ten goede aan de inrichting van de keuken van ’t Dorpshuus en de organisatie hoopt hiermee een goede aanzet te geven tot het bij elkaar brengen van de volledige investering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit