Foto: Achterhoek Nieuws

Foto: Achterhoek Nieuws

Duitse brandweer Suderwick per 1 mei ook op werkdagen inzetbaar in VNOG

Maatschappij

Duitse brandweer Suderwick per 1 mei ook op werkdagen inzetbaar in VNOG

DINXPERLO/SUDERWICK - Vanaf 1 mei 2023 is de Duitse brandweerpost Suderwick ook overdag op werkdagen inzetbaar in Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Voorheen werd deze brandweerpost alleen in de avond, nacht en weekenden opgeroepen voor ondersteuning. De uitbreiding is mogelijk geworden omdat de bezetting in Suderwick overdag is verbeterd.

Sinds de coronacrisis wordt er meer vanuit huis gewerkt en dat is gunstig voor de beschikbaarheid van de vrijwillige brandweerlieden in Suderwick. De extra beschikbaarheid van de brandweer in het buurdorp levert met name voor Dinxperlo en omgeving een voordeel op. Hier is nu op ieder moment hulp vanuit het aangrenzende Duitsland beschikbaar.

De uitbreiding van de beschikbaarheid van de post Suderwick in Nederland sluit aan bij project CrossFire. Met dit project wordt er gewerkt aan een intensivering van de samenwerking tussen de brandweerposten van Dinxperlo en Suderwick, met als einddoel een gezamenlijke brandweerkazerne voor beide brandweerposten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit