Loco-burgemeester Erik Groters en Doortje Rave-Buitink. Foto: Eva Schipper

Loco-burgemeester Erik Groters en Doortje Rave-Buitink. Foto: Eva Schipper

Doortje Rave-Buitink is 103 geworden

Maatschappij

AALTEN - Doortje Rave-Buitink is op woensdag 20 juli 103 jaar geworden. Op deze bijzondere dag bracht loco-burgemeester Erik Groters haar een bezoekje, hij bracht namens de gemeente Aalten een prachtige bos bloemen mee.

Ondanks haar hoge leeftijd gaat het goed met Doortje. Zoals altijd is de sfeer op de verjaardag erg vrolijk. “Het enige vervelende is dat ik dit jaar last heb van dikke voeten.” Voor Doortje is dit het enige echte probleem dat ze ooit met haar gezondheid heeft gehad. Van de hitte heeft ze niet erg last gehad. 

Met hulp van een mantelzorger en haar familie redt ze het goed om zelfstandig te wonen. In haar vrije tijd kijkt ze nog steeds erg graag naar voetbal. Lachend zegt ze: “Ik mis eigenlijk geen enkele wedstrijd.” Ze is altijd voor de voetbalclub PSV geweest. Zelf weet ze niet helemaal hoe dat gelopen is. “Tja, een club moet de beste zijn he.” 

Tijdens het bezoek wordt Doortje meerdere keren door haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gebeld. “Kinderen heb ik in alle soorten,” zegt ze lachend. Daarnaast werd Doortje ook gevideobeld door burgemeester Anton Stapelkamp. Hij is op vakantie en wilde haar graag feliciteren. Later in de zomer viert Doortje haar verjaardag samen met haar dochter. We nemen afscheid: “Tot volgend jaar.”

Doortje Rave-Buitink videobelt met burgemeester  Anton Stapelkamp. Foto; Eva Schipper

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant