Frank Huning (links) neemt het over van Herman Wisselink. Foto: Ed Doppen
Frank Huning (links) neemt het over van Herman Wisselink. Foto: Ed Doppen

Taxi Wisselink wordt Frank Huning Personenvervoer

Economie

Taxi Wisselink wordt Frank Huning Personenvervoer

Door Ed Doppen

AALTEN - Herman Wisselink gaat op 69-jarige leeftijd met pensioen. Het bedrijf wordt overgenomen door Frank Huning. Een mooi moment voor een terug- en vooruitblik op dit vertrouwde Aaltense bedrijf. We hebben een gesprek met Herman en Annemarie Wisselink en met Frank Huning, degene die het stokje overneemt. Tijdens het gesprek blikken we terug op meer dan dertig jaar op de taxi. Herman wil vooral dat er niet “zo’n groot spul van gemaakt wordt”. Hij hecht er allereerst aan zijn trouwe klanten te bedanken voor het vertrouwen in al die jaren. Hij wil ze ook geruststellen: de zaken gaan gewoon door. Bovendien: de nieuwe eigenaar is niet nieuw. Herman begon Taxi Wisselink in ‘93, en al in ‘95 begon Frank als chauffeur bij Herman.

Tijdens het gesprek komen de mooiste verhalen op tafel. Na zoveel jaar op de taxi kan Herman boeken vol schrijven over zijn avonturen met passagiers. Hij heeft alles en iedereen in de auto gehad. Van ministers en bekende zakenlieden tot uitgelaten groepen jongeren. Overigens noemt Herman daarbij geen namen. Wat s ’nachts in de vertrouwelijke sfeer in de taxi wordt verteld, blijft in de taxi. Dus geen verhalen over echtelijke twisten op de achterbank. Of over klanten die naar heel andere plekken gingen dan dat het thuisfront dacht. Wel een prachtig verhaal over hoe Herman tijdens de coronacrisis bijsprong toen er in een grote zorginstelling onvoldoende personeel was om begeleiders mee te sturen, en Herman dan zelf die taak maar op zich nam. En dat er klanten waren die hem vroegen mee te gaan naar de dokter, tot in de spreekkamer, omdat je met zijn tweeën meer hoort dan alleen.

De samenleving, en daarbij het bedrijf, is erg veranderd in al die jaren. Neem het uitgaansleven: eind jaren negentig reden de taxi’s van Wisselink af en aan om de jeugd van en naar de disco te brengen. Vaak uitgelaten en dronken met alle gevolgen vandien. Stond je daar s ‘nachts de achterbank schoon te maken, en klaagden latere passagiers over te lang moeten wachten en natte billen. Dat is nu echt anders. Voor jongeren is de taxi bij het uitgaan te duur geworden. Kon je vroeger nog aardig inschatten hoe dronken iemand was, tegenwoordig heb je geen idee wat iemand geslikt of gedronken heeft en zijn mensen daardoor soms onvoorspelbaar.

Tijdens de hoogtijdagen van het bedrijf werkten er meer dan dertig mensen en reed er een ware vloot aan Wisselink-taxi’s rond. Een dieptepunt was de coronacrisis. Er moest gekrompen worden tot één auto. En nu, bij zijn pensioen, draagt Herman trots een bedrijf over dat zich richt op personenvervoer, groepsvervoer, rolstoelvervoer en zakelijk vervoer. En altijd heeft Wisselink Taxi zich gehouden aan zijn uitgangspunten: betrouwbaar zijn, altijd op tijd komen, en goed voor de passagiers zorgen. En dat zal in de toekomst zo blijven. Daar zal Frank Huning voor zorgen. Nadat hij jarenlang voor Herman werkte is Frank met succes voor zichzelf begonnen. Op dit moment neemt zijn bedrijf Frank Huning Personenvervoer Taxi Wisselink over. Overigens hoeven we Herman niet helemaal te missen, want de twee taxikameraden zullen mekaar bij blijven staan in drukke tijden.

Onbedoeld laten de heren tijdens onze ontmoeting zien hoe sociaal en servicegericht ze zijn en hoe de klant daarvan profiteert. Tijdens ons gesprek wordt er gebeld. Een familie heeft een (licht) auto-ongeluk gehad en moet naar hun vakantieadres gebracht worden. Terwijl Herman aan de telefoon uitlegt dat hij niet kan, zoekt Frank al een chauffeur voor dit ritje. Gevraagd naar een prijsindicatie sluit Herman even de ogen en prevelt wat voor zich heen over afstand tot de camping, kilometerprijs en tarieven om na enige seconden uit zijn hoofd de prijs te noemen. De klant is blij en opgelucht. Hij is misschien de laatste klant van Taxi Wisselink, of de éérste van Huning Personenvervoer. In ieder geval een tevreden klant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit