Een van de werken. Foto: Dinie Wikkerink
Een van de werken. Foto: Dinie Wikkerink

Foto-expositie van Dinie Wikkerink

Cultuur

AALTEN - Onder de noemer ‘Il y a | Er is…’ houdt Dinie Wikkerink een foto-expositie bij Oerkroeg Schiller in Aalten van 12 april tot en met 13 juni.

De foto’s van Dinie Wikkerink staan bekend om de bijzondere lichtval. Ze heeft daarin een heel eigen handschrift ontwikkeld. Er is aandacht voor de dagelijkse dingen om haar heen. Haar camera is de stille getuige van al het moois dat voorbij komt. Lichtvlekken die herinneringen oproepen en gewone dingen die door het licht een nieuwe betekenis krijgen.
Met de serie ‘Il y a’ zet ze een nieuwe stap. ‘Il y a’ betekent in het Frans: Er is…Het is een serie foto’s gemaakt op bijzondere plekken. Deze keer niet alleen dicht bij huis, maar ook elders. Het licht blijft belangrijk in de foto’s. Op alle beelden is een kind te zien, haar 8-jarige kleinzoon. Zijn naam is Ilya. Het dappere ventje loopt de wereld in, stappend, dansend en dromend… een onbezorgd kind. Door de verstilling in de beelden, is er ook sprake van een zekere ernst: we maken ons allemaal zorgen om de toekomst van onze kinderen. Maar licht biedt schoonheid en troost: Er is…
Meer beelden van deze serie zijn te zien op Huntenkunst 24, 25 en 26 mei 2024, in de SSP hal in Ulft.

FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het OFC. De groep die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie exposities te realiseren. Het OFC bestaat uit fotografen en kunstenaars die al dan niet beroepsmatig werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. De leden zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Marjan Rosendahl, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.

De foto-expositie is te bekijken tijdens openingstijden: dinsdag en woensdag 19.00 tot 1.00 uur, donderdag 16.00 tot 1.00 uur, vrijdag 14.00 tot 2.00 uur, zaterdag 14.00 tot 2.00 uur en zondag 14.00 tot 1.00 uur. 


www.ofc-fotografen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant