Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR

Schillers Filmtheater vertoont ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’

Cultuur

AALTEN - Schillers Filmtheater vertoont ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ uit 2021 op donderdag 11 april om 20.00 uur. Kaarten kosten acht euro.

Het verhaal van Anne Frank is er een die op alle mogelijke manieren is verteld. Deze geschiedenis spreekt nog steeds tot de oudere maar ook zeker nieuwe generaties.
Echter is het verhaal van Anne Frank nog nooit vertolkt vanuit een ander perspectief, namelijk die van haar beste vriendin Hanna Goslar. Hanna schreef het boek genaamd ‘Anne Frank, mijn beste vriendin’ en met regisseur Ben Sombogaart verschijnt vanuit dit verhaal de eerste Nederlandse bioscoopfilm over het leven van Anne Frank.
Anne Frank en Hanna Goslar zijn begin jaren ’30 met hun families naar Nederland verhuisd vanuit nazi Duitsland. De meiden worden al snel goede vriendinnen en zijn onafscheidelijk. In deze film volgen we het leven van Anna en Hanna in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zitten ze op het Joods Lyceum en proberen ze te genieten van hun tienerjaren. Dit genieten wordt flink beperkt door alle restricties en de toenemende dreiging. Doordat Annes familie moet onderduiken verliezen Hanna en Anne elkaar uit het oog, tot een ontroerende en wat later blijkt de laatste ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen.
In deze film zien we hoe Anne, naast de historische persoon die ze is geworden, ook een ‘gewone’ tiener was. Ze is bezig met jongens en verliefdheid, ze is eigenwijs en een echte puber en ze ervaart alle problemen waar een hedendaagse puber ook mee te kampen krijgt. Echter worden haar puberproblemen naar de achtergrond verplaatst wanneer de razzia’s in alle hevigheid toenemen en de deportaties naderen.


www.oerkroeg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant