Suze en Karlijn aan het werk aan hun creatie voor de kinderparade. Foto: Joost Roelofsen

Suze en Karlijn aan het werk aan hun creatie voor de kinderparade. Foto: Joost Roelofsen 

Voorbereidingen voor de Kinderparade

Cultuur

AALTEN - Op zaterdag 17 september kunnen de kinderen weer meedoen aan de Kinderparade. De Kinderparade maakt onderdeel uit van de allegorische optocht. Suze Kraaijenbrink en Karlijn Roelofsen zijn tijdens de zomervakantie begonnen met hun creatie voor de optocht. Al twee keer hebben ze er aan gewerkt en hij is nu bijna klaar. Alleen de bloemen moeten er straks nog op.

Suze en Karlijn hebben bedacht om een banaan te maken met daarop drie grappige apen. “Het is leuk om mee te doen voor de eerste keer!” zegt Suze. Karlijn vult aan: “Het is niet zo moeilijk om dit te maken. Met wat piepschuim, ducktape en papier machee maken we de apen.” 

Suze en Karlijn kunnen niet wachten om de bloemen te plakken. De bloemen en de lijm worden voor de kinderen gratis ter beschikking gesteld door de volksfeestcommissie. Kinderen kunnen ook meedoen met een wagentje, skelter, bolderkar of versierde fiets zonder bloemen. Een echte jury beoordeelt alle deelnemers aan de kinderparade. De leuke bijkomstigheid is dat er voor iedereen een mooi aandenken is en wat prijzengeld. 

Voor informatie kijk dan even op www.volksfeest-aalten.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit