Ellen Deckwitz. Foto: Sebastiaan ter Burg en WikiCommons
Ellen Deckwitz. Foto: Sebastiaan ter Burg en WikiCommons

Uit de kist komen met Ellen Deckwitz

Cultuur

BREDEVOORT - Vrijdag 25 maart is dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz te gast in het Literair Café de Koppelkerk in Bredevoort. Haar bundel ‘Hogere natuurkunde’ werd door zowel Trouw als NRC Handelsblad uitgeroepen tot één van de beste boeken van het jaar. Sylvia Heijnen, directeur van de Koppelkerk, gaat met haar in gesprek over welke sporen de oorlog naliet bij haar Indische grootmoeder en met welke schaduwkanten van het leven de schrijfster zichzelf geconfronteerd ziet.

Bij het overlijden van haar Indische grootmoeder ontdekte Ellen Deckwitz (1982) dat ze de enige in haar familie was die haar levensverhaal te horen kreeg. ‘Hogere natuurkunde’ is het resultaat van de talloze gesprekken die Deckwitz in de jaren daarna voerde met mensen wier wortels ook in voormalig Nederlands-Indië liggen. Ze kwam erachter dat ze niet het enige kleinkind is met een familiegeheim op haar schouders.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: vrijdag 25 maart, aanvang: 20.00 uur. Entree: 12,50 euro, exclusief ticketkosten, 10 euro livestream. Tickets: www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit