Truida Piek-Scholten en locoburgemeester Erik Groters. Foto: PR
Truida Piek-Scholten en locoburgemeester Erik Groters. Foto: PR

Mevrouw Piek 104 jaar

Algemeen

BREDEVOORT – Zaterdag 29 april bereikte mevrouw Piek, Truida Piek-Scholten de respectabele leeftijd van 104 jaar. Reden genoeg voor locoburgemeester Erik Groters om mevrouw op te zoeken. Mevrouw Piek woont in het Ambtshuis in Bredevoort. De vensterbank is gevuld met foto’s van de (achter)kleinkinderen. Tijdens het bezoek van de locoburgemeester belt een van de kleinkinderen om oma te feliciteren met haar verjaardag. ‘Je raadt nooit wie er hier is … de burgemeester!’, vertelt een enthousiaste mevrouw Piek.

Als het telefoongesprek af is, praten mevrouw Piek en locoburgemeester Groters over vroeger. Soms wordt het geheugen wat korter maar de herinneringen aan vroeger zitten diepgeworteld en daar kan mevrouw Piek mooi over vertellen. Ze kent de verhalen, de mensen en liedjes van toen en begint tijdens het bezoek dan ook spontaan te zingen. Na dit spontane optreden kan mevrouw rekenen op applaus.
Een grootse verjaardag zal de 104-jarige niet vieren, één op één in gesprek met het bezoek is fijner en beter te verstaan. Maar een gehoorapparaat? Daar wil mevrouw nog niet aan. De gezondheid van mevrouw is nog redelijk maar helaas mag het gymmen niet meer van de dokter, dit heeft ze nog heel lang gedaan. Ondanks dat is de jarige dankbaar en tevreden met alles wat ze heeft.

Truida Piek-Scholten en locoburgemeester Erik Groters. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant