De Boekenbeer van Boekjes & Babbels. Foto: PR
De Boekenbeer van Boekjes & Babbels. Foto: PR

Boekjes & Babbels in de bibliotheek

AALTEN - Vanaf 1 oktober start de Bibliotheek Achterhoekse Poort met Boekjes & Babbels. Dit is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar in de Bibliotheek Aalten.

Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van elk kind, voorlezen prikkelt de fantasie, en voorlezen is leuk! Tijdens Boekjes & Babbels kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen komen luisteren naar verhalen en zingen en spelen. Daarnaast krijgen ze tips over voorlezen en is er de mogelijkheid om samen met het kind boekjes uit te zoeken voor thuis en hier advies over te vragen. Ook is het een leuke gelegenheid om, onder het genot van een kop koffie of thee, andere (groot)ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken. 

Wekelijkse bijeenkomsten
Boekjes & Babbels wordt wekelijks gehouden in de Bibliotheek Aalten. Deze bijeenkomsten worden thematisch ingericht en bij de eerste bijeenkomst van de maand schuift een verpleegkundige van Yunio aan. Er is dan ook gelegenheid om vragen aan haar te stellen. Boekjes & Babbels komt in de plaats van het Mama Café en gaat van start op vrijdag 1 oktober van 9.00 tot 9.45 uur in de Bibliotheek Aalten. Meer informatie is te vinden op de website www.achterhoeksepoort.nl of men kan de Facebookpagina Boekjes en Babbels Aalten volgen voor de actuele nieuwtjes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden