Zoekplaatje, Achterstraat, Prinsenstraat. Foto: Collectie Leo van der Linde
Zoekplaatje, Achterstraat, Prinsenstraat. Foto: Collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje Achterstraat - Prinsenstraat Aalten

Algemeen

AALTEN - Dit keer is de oplossing een foto van de Achterstraat uit circa 1930. Tegenwoordig spreken we van de Prinsenstraat. In vroeger jaren telde deze straat wel dertig middenstanders. 

Tekst en foto: Leo van der Linde

Op de foto is het pand van Frits Wolsink te zien, de bakkerij van Weggelaer met schuur. Ook zijn het pand van de familie Vreeman, het oudershuis van Vreeman en het pand van kruidenier Vaags hier te zien. Verder zien we op de foto zadelmakerij Prins, het pand van de familie te Hennepe, van de familie Bloot, van de familie Ansink, van de familie Lievers, familie Prange, koperslagerij familie Hogeweg en bakkerij Haverkamp. Kortom er was nogal wat bedrijvigheid in dit deel van Aalten. 

Links vooraan, de man met hoed, is schoenmaker Baan. Links midden, de man met pet, is Rudolf Ansink. 

Tot 1934 sprak men van Achterstraat. Het was de bewoners een doorn in het oog dat deze straat de naam ‘Achterstraat’ had behouden. Intussen was de straat mooi opgeknapt met trottoirs aan weerszijden. Een nieuwe naam was gewenst. De kwestie van benoeming van straten en wegen werd in de Raad behandeld. De Achterstraat werd omgedoopt in Prinsenstraat. Vooraan woonde slager Prinsen en aan het eind van deze straat bevond zich Schiller Prins. De nieuwe naamgeving werd in 1934 door de bewoners feestelijk gevierd met muziek, waarbij tevens een serenade werd gebracht aan een gouden bruidspaar dat in deze straat woonde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant