Masters in actie in de stromende regen. Foto: PR
Masters in actie in de stromende regen. Foto: PR

Skeeleraars trotseren regen tijdens Free Wheel Inline Cup

AALTEN - Woensdagavond 14 juli vond op Sportpark Zuid de tweede wedstrijd in de Free-Wheel Inline Cup plaats, georganiseerd door de Wielren-, Tour- en Skeelervereniging de Peddelaars. De weersomstandigheden waren alles behalve lekker skeelerweertje, maar desondanks stonden er toch nog zo’n veertig atleten aan de start. 

Er werd in twee categorieën gestart: recreanten (plaatselijke rijders) en Dames/Heren/Masters (regio rijders). Net voor de start, bij allebei categorieën, vond Pluvius het noodzakelijk om de hemelsluizen nog eens wagenwijd open te zetten waardoor de rijders drijfnat begonnen op een eveneens drijfnatte baan. Gelukkig was de temperatuur prima en de rijd(st)ers hadden er dan ook heel veel zin in en maakten er een echte wedstrijd van.

Bij de heren recreanten ontspon zich een fraaie tweestrijd tussen Thomas Lohuis en Erwin Wamelink waarbij Erwin in de laatste paar ronden zich gewonnen moest geven en de eer aan Thomas moest overlaten. Bij de dames ging Madelief Lohuis onbedreigd als eerste over de finish, waarbij gesteld kan worden dat de familie Lohuis het ‘wel goed’ heeft gedaan. 

De Dames/Heren/Masters regio rijders maakten er ook een snelle en mooie wedstrijd van. Tijdens deze wedstrijd vond Pluvius in het magazijn nog een extra voorraadje water wat ook maar meteen over het sportpark werd gekieperd: ontzettend, wat een waterballet werd het! De koers werd meteen hard gemaakt en na twintig ronden werd bij de heren Arno Kruims als eerste afgevlagd. Tweede werd Chris de Velde en de verrassende winnaar van vorig jaar, Joël Haasjes, werd nu derde.

Bij de dames wist Denice Nieuwenhuis uit Grafhorst als eerste te finishen. De masters vochten ook een verbeten strijd met elkaar uit waarbij Geert Kruims beslag legde op de eerste plaats. Onze Aaltense rijder Henk Lankhof werd net op de streep nog nipt voorbij gestoken door René de Klein waardoor een knappe vierde plaats voor hem het hoogst haalbare was. Direct na de wedstrijden, tijdens de huldigingen, werd het zowaar nog even droog. Zo konden deze wedstrijden met een goed gevoel worden afgesloten. Alle uitslagen en een uitgebreid wedstrijdverslag zij de vinden op de Facebookpagina van De Peddelaars. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden