Banketbakker Kasper Paul en zijn vrouw. Foto: Kristel te Bokkel
Banketbakker Kasper Paul en zijn vrouw. Foto: Kristel te Bokkel

Kasper Paul viert 25-jarig jubileum

AALTEN – Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Kasper Paul de banketbakkerij aan de Bredevoortsestraatweg overnam. Samen met zijn vrouw runt Kasper de banketbakkerij. Al bijna zeventien jaar runt hij daarbij een ijssalon waar menig Aaltenaar maar al te graag een ijsje haalt.

Door Kristel te Bokkel

Al sinds Kasper Paul vijftien jaar is, zit hij in het banketbakkersvak. Na verschillende opleidingen te hebben afgerond en een aantal jaren gewerkt te hebben bij banketbakkerij Blanken, krijgt hij de kans om de zaak over te nemen. Wat volgde zijn vijfentwintig jaren aan de Bredevoortsestraatweg waar hij samen met zijn vrouw een begrip in Aalten en omstreken neerzet. In de winkel van Kasper Paul vind je onder andere gebak, koek, bonbons, taarten en in de zomer natuurlijk het welbekende ijs. “We maken eigenlijk alles waar suiker in zit. Die afwisseling maakt het leuk. Vandaag maak ik ijs terwijl ik gisteren gebakjes maakte en morgen sta ik koekjes te bakken.” Het groot brood dat verkrijgbaar is bij Kasper Paul wordt niet door de banketbakker zelf gebakken. “Dat komt van Bakker Jos in Zieuwent,” aldus Kasper Paul. “We houden ons echt bij het banketbakkersvak. Broodbakken is een andere tak van sport.”

Samen met twee andere banketbakkers en twee leerlingen staat Kasper Paul elke dag in de bakkerij de lekkerste lekkernijen te maken. “We werken niet met bakmixen, maar maken alles naar ons eigen recept. Wat dat betreft zijn we echte vakidioten, maar dat is wat het leuk maakt.” Zo heeft de Aaltense Kruidkoek van Kasper een kruidenmix die ze zelf hebben samengesteld.

Met die eigen producten van hoge kwaliteit is Kasper Paul de enige banketbakkerij in de regio die lid is van het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers. “Hiervoor moeten je producten van hoge kwaliteit en onderscheidend zijn om toegelaten te worden.”

Ook het ijs van de Aaltense banketbakker wordt door de banketbakker zelf gemaakt. “Natuurlijk kun je bijvoorbeeld de aardbeienmix kant-en-klaar kopen, maar wij gebruiken liever de aardbeien van Lensink. Het ijs maken we zoals we het zelf lekker vinden. En gelukkig vinden veel anderen het ook lekker.”

Iets waar Kasper nog altijd blij van wordt is het maken van nieuwe producten. “Toen Máxima haar Argentijnse koekjes plaatste op sociale media wilde ik die natuurlijk ook wel eens maken. Nu liggen ze in de winkel. Ik ben dat gaan proberen en ze gaan verkopen. Als dan mensen met een Argentijnse achtergrond in de winkel komen en het volgens hen lijkt op wat ze daar maken, dan is dat prachtig!”

In de vijfentwintig jaar dat de banketbakkerij aan de Bredevoortsestraatweg gerund wordt door Kasper Paul zijn er natuurlijk ook dingen veranderd. Zo is er bijvoorbeeld twee keer verbouwd. “Maar er zijn dingen die niet veranderen. Waaronder de populariteit van de mokkaschuimtaart. Daar staan we om bekend.”

Niet alleen in Aalten wordt er genoten van de lekkernijen en ijsjes van Kasper Paul. “In Lichtenvoorde hebben we ook een ijssalon. En daar vind je ons gebak bij Jumbo Bennink. In Winterswijk hadden we tot 2015 een winkel, maar ook daar kun je nog altijd genieten van ons gebak dat je vindt bij de Plus Bruggers aan de Dingstraat.”

Een 25-jarig jubileum kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. “Want wie jarig is trakteert.” In de maand oktober viert Kasper Paul zijn 25-jarig bestaan met diverse acties. “Het wordt heel leuk.” Op de voorpagina van Aalten Vooruit is de jubileumactie wekelijks te vinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden