Foto: collectie Leo van der Linde
Foto: collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje: opening nieuwe postkantoor aan Peperstraat

AALTEN - Op het zoekplaatje van vorige week is de opening te zien van het nieuwe postkantoor aan de Peperstraat. Oud-postbesteller Gerrit Stronks uit Dale gaf ons de volgende informatie. Gerrit: "De opening van het postkantoor aan de Peperstraat vond plaats op 26 juni 1986. Op de foto had ik zojuist een (fax) brief overhandigd aan burgemeester Bekius, waarin ook een sleutel zat voor de opening. Op de foto op de voorgrond ondergetekende Gerrit Stronks, mevrouw Bekius, burgemeester Bekius, Henny ter Hedde, Gerrit Wechelaar, een mevrouw (naam onbekend) en Wim Jansen."

"Aan het gebouw is te zien dat de opdrachtgever een goeie was", zo uitte de heer Visser van het Oosterbeekse architectenbureau Brouwer en Deurvorst zijn waardering voor de vormgeving van het nieuwe Aaltense postkantoor. Na een bouwperiode van tien maanden had op 26 juni 1986 de officiële opening plaats. Het oude gebouw aan de Haartsestraat, een voormalige burgemeesterswoning, had er op dat moment 63 'dienstjaren' opzitten. In zijn toespraak noemde T. Philips, directeur van het hoofdpostkantoor Winterswijk, het nieuwe kantoor 'een bijzonder passend gebouw in de sfeer van de omgeving met een volledig eigentijdse comfortabele inrichting waar de serviceverlening aan het publiek met een aantal zaken kon worden uitgebreid'.

Het nieuwe postkantoor Aalten had de beschikking over faxpost. Het aantal loketten werd uitgebreid tot drie en er was een zelfbedieningsruimte die dag en nacht geopend was. In die ruimte bevond zich tevens een loket voor afgifte van grote hoeveelheden correspondentie. De eerste bezoeker van het nieuwe postkantoor was Aaltens eerste burger Bekius. Uit handen van besteller Gerrit Stronks ontving hij een fax met kennisgeving van aankomst van een pakje. Met de bijgevoegde sleutel opende Bekius de toegangsdeur, waarna met de overhandiging van het aangekondigde poststuk, een miniatuurposttruck, de opening van het postkantoor een feit was.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden