Het team van Roenhorst is druk bezig met de verhuizing. Foto: PR
Het team van Roenhorst is druk bezig met de verhuizing. Foto: PR (Foto: )

Adviesbureau Roenhorst gaat verhuizen

DINXPERLO – Adviesbureau Roenhorst is bezig met een verhuizing van de Antholtseweg 48D naar de Meniststraat 5C. Reden voor verhuizing is de groei van het bedrijf, waardoor meer ruimte wenselijk is. "We verdubbelen bijna qua oppervlakte kantoorruimte. Daardoor kunnen we onze klanten meer privacy bieden", aldus eigenaar René Roenhorst.

Door Lydia ter Welle

Adviesbureau Roenhorst houdt zich voor de klanten bezig met alle zaken rond belasting, toeslagen en pensioenen, en dan met name grensoverschrijdend. "Voor Nederlanders die in Duitsland wonen en/of werken, of voor Duitsers die in Nederland werken. Ik ben erkend 'Steuerberater' en mag dus ook de aangifte voor de Duitse belastingen doen. Verder vraag ik voor mijn klanten alle toeslagen en uitkeringen aan, zoals zorgtoeslag in Nederland, 'Elterngeld' en 'Kindergeld' in Duitsland, maar ook AOW en de Duitse variant ervan."
De regels zijn niet geharmoniseerd, en dat betekent dat er veel kennis nodig is van de regelgeving. Die wordt bij Roenhorst op peil gehouden door regelmatige bijscholing van de Universiteit Maastricht, toegespitst op toepassen van de vele regeltjes bij grensoverschrijdend wonen en werken. "Je kunt in Nederland bij allerlei instanties informatie vragen over de regels, zoals bij de Sociale Verzekeringsbank, het UWV en de Belastingdienst. Maar de kans is groot dat er door de combinatie van regels op verschillende terreinen iets fout gaat. Ook omdat de verschillende instanties de regels niet op elkaar afstemmen. En dan moet je nog steeds zelf de regels toepassen, en aanvragen en aangiften zelf invullen. Al die zorgen kunnen wij voor onze klanten oplossen en overnemen", aldus Roenhorst. Daarnaast verzorgt zijn kantoor bijvoorbeeld ook voor Duitse eigenaren van een vakantiebungalow in Nederland de belastingaangifte.
Aan de Meniststraat 5C heeft Adviesbureau Roenhorst bijna dubbel zoveel ruimte. "En dat is fijn. We hebben daar aparte spreekkamers, zodat we onze klanten de noodzakelijke privacy kunnen bieden", zegt Roenhorst. Hij vindt het wel jammer dat hij straks zijn mooie uitzicht moet missen: "Kijk, als ik hier uit het raam kijk, zie ik precies waarmee ons bureau zich bezighoudt: het grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Dat uitzicht zal ik missen. Hoewel… met onze ongeveer 1700 klanten heb ik toch niet veel tijd om van het uitzicht te genieten!"
Op zaterdag 7 december van 10.00 tot 14.00 uur houdt Adviesbureau Roenhorst open huis in het nieuwe kantoor aan de Meniststraat 5C. "Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen!", zo nodigen René Roenhorst en zijn team uit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden