De fraai versierde steentjes van IKC UnieK. Foto: PR

De fraai versierde steentjes van IKC UnieK. Foto: PR

Bij IKC UnieK draagt iedereen steentje bij aan liefdevolle schoolomgeving

Onderwijs

AALTEN - Bij Integraal Kind Centrum (IKC) UnieK draagt iedereen een steentje bij aan een liefdevolle schoolomgeving. 

“Bij IKC UnieK vinden wij het belangrijk dat kinderen leren zich bewust te zijn van hun eigen en andermans gevoelens, wensen, grenzen, opvattingen en mogelijkheden”, aldus directeur Marleen Willemsen.
Ieder schooljaar opnieuw werken de groepen 1 tot en met 8 gedurende de maanden maart en april aan het schoolbrede thema ‘Lentekriebels’. In alle groepen wordt gesproken worden over vriendschap, relaties en verliefdheid. Ook wordt het aangeven van grenzen besproken en daarnaast is er aandacht voor verschillende meningen en perspectieven. Willemsen: “Wij bieden kinderen handvatten om zich te ontwikkelen tot mensen die zichzelf en anderen respecteren en weloverwogen beslissingen kunnen nemen.”
Alle kinderen van IKC UnieK namen de afgelopen periode een steen mee naar school. Ieder kind beschilderde een meegebrachte steen. Samen vormen alle UnieKe stenen een prachtig kunstwerk in de vorm van een hart met de titel: ‘Wij dragen samen een steentje bij aan een liefdevolle schoolomgeving!’
Binnenkort zullen de versierde stenen een plekje krijgen in de wijk rondom de school. “Met het verspreiden van de stenen, verspreiden wij ook een klein beetje liefde in onze omgeving!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant