Simpele overwinning voor Aladna/De Issel

Algemeen

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben zonder al te veel inspanning de thuiswedstijd tegen Ekc-Nääs gewonnen. In sporthal Stationsplein was Aladna/De Issel, net als in de uitwedstrijd, van begin af aan de betere ploeg. Er werd al vrij snel een 3-0 voorsprong genomen en de tegenstander uit Enschede kon daar weinig tegenover stellen. De 5-1 stand bij rust had veel hoger kunnen zijn als Aladna/De Issel de vele kansen die het kreeg benut zou hebben. In het begin van de tweede helft werd het al snel 7-1 en leek er nog een grote score in te zitten. Maar net als in de eerste helft zat er ook in de tweede helft niet al te veel tempo waardoor de wedstrijd niet echt spectaculair werd. Aladna/De Issel had een fase waarin het moeite had om de korf te vinden en omdat Ekc-Nääs verder weinig kon uitrichten kabbelde de wedstrijd richting het einde. Uiteindelijk werd er met 11-4 gewonnen in een wedstrijd om snel te vergeten. Met nog drie wedstrijden te gaan in de zaal staat Aladna/De Issel op een vierde plaats. Als alles een beetje meezit is een derde plek misschien ook nog haalbaar.