AZSV-aanvoerder Freek Mulder schermt de bal goed af voor Marlon Slabbekoorn van Zwaluwen, terwijl Niek te Veluwe de situatie in de gaten houdt. Foto: Cor Hinkamp
AZSV-aanvoerder Freek Mulder schermt de bal goed af voor Marlon Slabbekoorn van Zwaluwen, terwijl Niek te Veluwe de situatie in de gaten houdt. Foto: Cor Hinkamp Foto: Cor Hinkampinfo@hinkamp.com

AZSV in extremis naast Zwaluwen

Algemeen

AALTEN - AZSV heeft in de slotseconden van het duel met Zwaluwen uit Vlaardingen een punt weten te bemachtigen. Het was bijzonder zuur voor de gasten uit Zuid-Holland, dat een eigen doelpunt van Gabriel Belchior de bijna zeker lijkende driepunter veranderde in een schamel puntje. De ploeg van Dave de Jong pakte daardoor toch nog een punt, dat zeker verdiend was maar bijzonder moeizaam tot stand kwam.

De Aaltenaren speelden een bijzonder goed eerste half uur en had na vijf minuten op voorsprong moeten komen. Een voorzet van Freek Mulder werd door Erwin Nieuwboer ingekopt, maar doelman Marc van Splunter redde goed en dat was de eerste van vele reddingen voor de Vlaardingse aanvoerder. Zwaluwen liet het initiatief aan de thuisclub, maar liet niet na er een aantal keren gevaarlijk uit te komen, waarbij met name Marlon Slabbekoorn en Adair Veiga Lopes de belangrijkste pionnen waren. De roodwitten probeerden met name van afstand doelman Van Splunter de passeren, maar de goalie stak in een bloedvorm en keer schoten van Kars Vierwind en Sjoerd te Boekhorst. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de gasten uit het niets op voorsprong. Adair Veiga Lopes schoot de bal van de rand van het strafschopgebied fantastisch in de kruising. De eerste goede kans van de gasten was meteen raak, 0-1. Daarna ging de aandacht weer uit naar doelman Marc van Splunter die goed reageerde bij een schot van Joost Rasing en opnieuw Kars Vierwind. In de slotfase had Zwaluwen zomaar kunnen uitlopen naar een grotere voorsprong, maar toen liet doelman Jasper te Kolste zien dat hij aardig kan keepen. Bij inzetten van Adair Veiga Lopes en Richie Basoski was hij bijzonder alert en redde hij bekwaam.

In de tweede helft kreeg AZSV minder ruimte om te voetballen en verdedigde Zwaluwen haar voorsprong uitstekend. Daardoor kwamen ze zelf minder aan aanvallen toe, maar verdedigend stond het als een huis. De ploeg van Dave de Jong speelde iets opportunistischer, maar doelman van Splunter ging door op zijn eigen ingeslagen weg en dat was het tegenhouden van Aaltense schoten. Sjoerd te Boekhorst en Niek te Veluwe konden de Vlaardingse goalie niet in verlegenheid brengen. Dave de Jong paste een dubbele wissel toe door Nick van Breugel en Rik van der Eerden binnen de lijnen te brengen voor Sjoerd te Boekhorst en Erwin Nieuwboer, maar bijna scoorde Adair Veiga Lopes zijn tweede treffer na een fout van Freek Mulder, maar Jasper te Kolste pakte diens schot goed. AZSV bleef jagen op de gelijkmaker, maar doelman Marc van Splunter leek onpasseerbaar. Inzetten van Nick van Breugel en Rik van der Eerden gingen voorlangs en het doel van Zwaluwen leek verzegeld. Dave de Jong wisselde Bram Rensing en bracht Freek Gesthuizen voor nog meer aanvallende impulsen. In de slotfase kreeg de thuisclub nog twee keer een corner en zelfs met doelman Jasper te Kolste in de spits ging de eerste bal er niet in. Bij de allerlaatste corner werd doelman Van Splunter toch nog de schlemiel. Hij tikte de corner van Freek Gesthuizen op het achterhoofd van Gabriel Belchior en de bal ging over de eigen doellijn. Assistent-scheidsrechter Van den Broek stak onmiddellijk zijn vlag de lucht in om aan te geven dat de bal de doellijn had gepasseerd en de uitstekend leidende scheidsrechter Henshuijs uit Amsterdam nam zijn signaal over en wees naar de middenstip tot vreugde van de AZSV-aanhang. Meteen na de aftrap van Zwaluwen floot Henshuijs voor het einde en mocht AZSV van geluk spreken dat het toch nog een punt bij kon schrijven.

Na het behalen van de eerste periodetitel heeft AZSV vier duels gespeeld en slechts drie punten behaald, maar toch doet de ploeg van Dave de Jong, die afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde, nog steeds mee in de top van de ranglijst in de hoofdklasse A. Iedereen kan punten pakken van iedereen en daardoor belooft het een spannende tweede deel van de competitie te worden. Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij Sportlust'46, dat zaterdagmiddag met duidelijke cijfers verloor bij Jodan Boys (4-1), maar in punten gelijk staat met de Aaltenaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant