Spikker en Kremer spreken in Onderduikmuseum over de staat van de macht

Spikker en Kremer spreken in Onderduikmuseum over de staat van de macht

AALTEN - Op 25 april om 19.30 uur zijn Merel Spikker en Hiske Kremer te gast in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten om over het project ‘Staat van de Macht’ te vertellen. Dit is het eerste AKCU-evenement in 2024 (AKCU = Achterhoek Kunst & Cultuur). Belangstellenden zijn welkom.

Merel doet regie & dramaturgie bij ‘Ik, alleen'. Ook is zij actief in het artistieke team dat het programma van Staat van de Macht vormgeeft. De theaterbewerking van ‘Ik, alleen'.
Met dit stuk begon het allemaal: de theaterbewerking van ‘Ik, alleen', op basis van het gelijknamige boek over Willem I, geschreven door Sophie Zijlstra. Al meer dan een jaar worden er bijeenkomsten gehouden met betrokkenen vanuit Smeedwerk en de Koppelkerk, om een cultuurprogramma samen te stellen rondom de thema's die in het theaterstuk aan de orde komen.
‘Ik, alleen’ vormt de kern van het programma. Aan de hand van de thema’s uit het stuk - die verrassend en misschien onthutsend actueel zijn - laten we zien hoe de inhoud van het programma doorwerkt in de uitvoering daarvan. Om een idee te geven: we betrekken zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk manieren bij het programma. Zo delen in het theaterstuk professionals van Tg Smeedwerk het podium met amateurspelers die sinds 2023 zijn geworven. Deze ‘nieuwe spelers’ worden sinds januari klaargestoomd voor ‘de vloer’ in een reeks intensieve workshops.


nationaalon-derduikmuseum.nl