Koningsconcert

Konings-concert

AALTEN - Johan Klein Nibbelink en Harry van Wijk spelen op Koningsdag lichte muziek voor gitaar en orgel in de Oude Helenakerk. 

"Misschien een ongebruikelijke combinatie: gitaar en orgel", aldus Harry van Wijk. "Maar in de kerkdiensten in de Zuiderkerk hebben we al meerdere keren bewezen dat deze instrumenten prima samengaan."
Op Koningsdag spelen zij geen kerkmuziek, maar muziek in Latin- en Jazzachtige stijl. En naast de combinatie van gitaar en orgel, zullen zij ook hun eigen instrumenten solo bespelen, waarbij Harry zowel het grote als het koororgel van de Oude Helenakerk zal gebruiken.
Het concert is 's morgens om 11.00, en is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden.

Fiets-puzzeltocht

BREDEVOORT - Op Koningsdag, zaterdag 27 april, wordt er een fietspuzzeltocht gehouden door Sportvereniging Bredevoort. Deze fietstocht is voor jong en oud en een prachtige start van Koningsdag.

De deelnemers beginnen met een gratis bakje koffie (of thee) en gaan dan lekker een rondje fietsen door de mooie omgeving. De tocht is ongeveer 28 kilometer lang.
Onderweg krijgt men een aantal opdrachten en er zijn twee pauzeplekken om even bij te komen. Na afloop is de prijsuitreiking en kunnen de deelnemers gezellig na-borrelen.
Start en finish zijn natuurlijk bij de kantine van s.v. Bredevoort, Kruittorenstraat 10B te Bredevoort.
De kosten zijn vier euro per persoon en kinderen betalen een euro (inclusief koffie, thee of ranja).

De start is na de kanonschoten bij de Kleine Gracht dus tussen 10.30 en 11.30 uur.